SRBIN IMA ŠAMPIONSKE AMBICIJE Nikola Jokić: Denver ove godine ide po šampionski NBA prsten!
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

neka se plaše kari i durent

SRBIN IMA ŠAMPIONSKE AMBICIJE Nikola Jokić: Denver ove godine ide po šampionski NBA prsten!

Košarka -

Stigli smo Voriorse, pobeđujemo iz dana u dan, kod kuće i u gostima, to je ono što rade veliki timovi, poručio posle trijumfa nad Njujorkom srpski centar

Nikola Jokić nastavlja sa blistavim partijama u NBA ligi. Njegovi Denver Nagetsi pobedili su Njujork Nikse na gostovanju s rezultatom 111:93, a srpski centar imao je dabl-dabl učinak. Posle trijumfa Nikola Jokić je istakao da njegov tim ima šampionske ambicije ove sezone.

Srbin je za 28 minuta na parketu Medison Skver Gardena upisao 21 poen (8/20 iz igre), 17 skokova i pet asistencija i bio najzaslužniji za šesti trijumf u nizu ekipe iz Kolorada. Denver sad ima identičan skor kao lider Zapada Golden Stejt Voriorsi (49/22). Sjajnog centra pratili su Džamal Marej sa 18 poena, Geri Heris sa 14, Monte Moris sa 13 i Vil Barton sa 12 poena i osam skokova.

Posle pobede nad Vašingtonom u noći između četvrtka i petka Denver je dan kasnije bio bolji i od Njujorka. Bio je to treći trijumf Nagetsa u svega četiri dana na turneji po istoku.

- Mislim da se u tim mečevima više trudimo, zato što znamo da posle njih imamo slobodan dan. Šalu na stranu, to je ono što veliki timovi rade. Pobeđuju dan za danom, pobeđuju na gostovanjima. Lično nisam zadovoljan kako sam odigrao, jer sam promašio mnogo šuteva - rekao je Nikola Jokić, koji se potom osvrnuo na izjednačenje po broju pobeda sa Golden stejtom:

- Borimo se, borimo se za sve, borimo se da budemo prvi, borimo se za titulu. Jednostavno, želimo da iza|emo na teren i pobedimo svakoga!

Denver narednu utakmicu gostuju Indijana Pejsersima. Taj meč biće igran u nedelju od 22.00 časa po srpskom vremenu.

Zvanično

Lebron bez plej-ofa

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa definitivno su ostali bez šansi za plasman u plej-of, posle poraza od Bruklin Netsa na svom parketu 111:106. To znači da prva zvezda "jezerdžija" Lebron Džejms neće igrati u doigravanju za titulu posle 14 godina. Prethodno mu se to dogodilo 2005, kada je član Klivlend Kavalirsa. Prethodnih osam sezona Lebron je igrao finala i se sa svojim timovima borio za titulu.

(Kurir.rs/Foto: EPA/LARRY W. SMITH)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track