POTRESNA ISPOVEST BOBANA MARJANOVIĆA: Rekli su mi, batali košarku, vrati se u svoje selo! (VIDEO)
Foto: AP

KAKVE NEZNALICE

POTRESNA ISPOVEST BOBANA MARJANOVIĆA: Rekli su mi, batali košarku, vrati se u svoje selo! (VIDEO)

Košarka -

Bobi Marjanović danas je jedan od najpopularnijih faca NBA lige, a da je pre osam godina poslušao jednog od čelnika Nižnjeg Novgoroda, odavno ne bi igrao košarku.

Bobi je za prestižni američki magazin Slem opisao kroz šta je prolazio u karijeri dok se nije domogao najjače lige na svetu. Jedan detalj je posebno upečatljiv, a odnosi se na period u Nižnjem Novgorodu (2011/2012), gde nije dobijao šansu, a brzo mu je uručen otkaz.

Čovek iz tog kluba koji je bio zadužen za igrački kadar bio je prilično grub prema Marjanoviću.

- Taj menadžer mi je rekao nešto kao: Nisi ti za košarku, vrati se u svoje selo! - otkrio je srpski centar.

Bobijeva karijera vrtoglavo je krenula nizbrdo, a onda ga je Muta Nikolić doveo u Radnički. Ipak, pravi bum doživeo je pod trenerskom palicom Dejana Milojevića, koji je postao trener Mege. Gorostas iz Boljevca je bukvalno eksplodirao, postao najkorisniji igrač lige, a prelazak u Zvezdu, kojom je komandovao Dejan Radonjić izbacila je Marjanovića u sam vrh evropskih centara.

Otvorila su se i vrata NBA lige, a Bobi je potpisao ugovor o kome mnogi sanjaju. Momak koga su u Sibiru proglasili nesposobnim da uopšte igra košarku, danas zarađuje sedam miliona dolara po sezoni.

Bobi se seća i odrastanja u rodnom Boljevcu, malom mestu gde je njegova visina još od tinejdžerskih dana šokirala meštane.

- Izazivao sam pažnju de god bih se pojavio. Ljudi su odmah primećivali moju visinu, šake, uši, nos. Svi su mislili da nešto nije u redu sa mnom, da imam neku bolest ili poremećaj - otkrio je on.

Marjanović kaže da je koišarku počeo da trenira zbog visine i što je voleo da se zabavlja sa prijateljima, a novac mu nikada nije bio primaran.

- Želeo sam samo da se igram i zabavljam sa prijateljima. To mi je bio jedini cilj kada sam krenuo da treniram košarku. Mislim da se ta ljubav kod današnjih klinaca izgubila. Sada svi jure pare, hoće da budu poznati, mene to tada nije zanimalo - kaže košarkaš Filadelfije.

Panatinaikos je u velikom naletu, pre nekoliko kola bio je otpisan, a večeras (20.00) bi pobedom nad Realom mogao da overi plasman u četvrtfinale. Kvota na keca u Atini je 1,60, a na dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Panatinaikos - Real Madrid.

Šta je sve postigao Bobi

Najbolji tim Evrolige

Dva puta najbolji tim ABA lige

MVP plej-ofa ABA lige

Ol-star litvanske lige

Tri puta MVP srpske lige

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track