PARTIZANOV KRAJ U ABA LIGI

TRINKIJERI POSLE DEBAKLA U VEČITOM DERBIJU: Zvezda je projektovana za Evroligu, a mi se nećemo zaustaviti (KURIR TV)

Košarka -

Trener Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i plasmanu u finale i rekao da njegov klub neće da se zaustavi dok se ne vrati tamo gde pripada.

"Čestitam Zvezdi. Bili su favoriti i uspeli da igraju kao favoriti u majstorici. Bili su bolji, čvršći. Projektovani su da se vrate u Evroligu, imali su jedan poraz u sezoni. Ovo za nas nije kraj trke, krenuo je proces. Moramo da se setimo gde smo počeli kada sam stigao u novembru. Polako smo se digli i borili se na jednu loptu. Sada nismo uspeli efikasno da se borimo, ali nije momenat za dublje analize jer su još vruće glave. Parni valjak je počeo da se pomera i neće se zaustaviti dok se Partizan ne vrati gde pripada", rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

Partizan je izgubio od Zvezde sa 84:63 i crveno-beli su se tako plasirali u finale ABA lige.

"Ništa nismo pogađali. Borili smo se i pokušavali da izdržimo, ali ne dovoljno. Nije stvar u borbi već u kvalitetu. Morali smo da pogodimo barem pet-šest trojki više. Oni su zatvorili reket sa visokim petorkama i moraš da pogodiš. Ovo je košarka, ne fudbal", kazao je Trinkijeri.

Nije želeo da otkrije šta je rekao svojim igračima u svlačionici posle utakmice.

Upitan je da li je ekipa i premašila očekivanja od kada je preuzeo u novembru.

"To nije pitanje za mene. Samo znam da smo mnogo radili, jedan trofej smo osvojili, smanjili smo distancu. Ovo je bila loša utakmica, ali ne mogu da se zaborave sve druge stvari. Znam koja su moja očekivanja. Danas je sve moglo da se desi, desilo se da nismo pogadjali kada je trebalo i onda je bilo teško da se igra. To zna da se desi kada imaš mladu ekipu koja nije našla ritam utakmice", rekao je Trinkijeri.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track