PREDSEDNIK PARTIZANA NAJAVIO EVROLIGU: Ostoja Mijailović ima plan da vrati crno-bele u elitu
Foto: Beta

cilj opravdava sredstva

PREDSEDNIK PARTIZANA NAJAVIO EVROLIGU: Ostoja Mijailović ima plan da vrati crno-bele u elitu

Košarka -

San o povratku košarkaša Partizana u Evroligu, rasprešen je posle poraza od Crvene zvezde 84:63 u trećem meču polufinala regionalne ABA lige.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović međutim, smatra da "postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu".

"Za to je potrebno da Valensija osvoji Evrokup i tako obezbedi plasman u Evroligu. Partizan je godinama igrao ovo takmičenje vrlo uspešno i svakako da smo zaslužili da se tu vratimo. Posebno jer smo uspeli da stabilizujemo klub, jer imamo vrhunskog trenera i sve što je potrebno da bismo bili učesnici".

Španija je u sezoni 2017/18 iskoristila šansu da nastupi u Evroligi sa čak pet timova - Real, Barselona i Baskonija igrali su po ugovoru, Unikaha kao osvajač Evrokupa, a Valensija kao najbolje plasirani tim domaćeg prvenstva, ne računajući timove sa unapred obezbeđenim mestom.

Međutim, direktor Evrolige Đordi Bertomeu najavio je da će ubuduće maksimalan broj klubova iz jedne zemlje biti četiri, što znači da bi Valensija trijumfom nad Albom u finalu Evrokupa popunila tu kvotu.

Mesto ostavljeno za Endesa ligu u tom slučaju bi se pretvorilo u "vajld kard", ali daleko od toga da bi se Partizan automatski našao nadomak cilja.

"Naravno da i ostali klubovi računaju na specijalnu pozivnicu, tako da neće biti lako doći do nje, ali borićemo se".

Podsećamo da će Evroliga od naredne sezone brojati 18 umesto 16 klubova. Dvogodišnje ugovore dobili su Bajern i Asvel, tako da će Nemačka imati ukupno dva predstavnika, a Francuska se uključiti u takmičenje prvi put od reforme obavljene 2016. godine.

Jedanaest klubova ima "A licencu", dvanaesti učesnik je pobednik Evrokupa, a preostala četiri dolaze po plasmanu u ABA ligi, VTB ligi, španskom i nemačkom prvenstvu.

Crno-beli su poslednji put igrali Evroligu u sezoni 2013/14.

Kurir sport / Informer

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track