ŽAO MI JE ŠTO ZVEZDA I PARTIZAN NISU U FINALU! Nebojša Čović prvi put posle plasmana crveno-belih u finale ABA lige: Potrebna nam je pomoć države! (KURIR TV)
Foto: Kurir sport

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

ŽAO MI JE ŠTO ZVEZDA I PARTIZAN NISU U FINALU! Nebojša Čović prvi put posle plasmana crveno-belih u finale ABA lige: Potrebna nam je pomoć države! (KURIR TV)

Košarka -

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da osvajanje ABA lige i ulaz u Evroligu nije samo interes samo tog kluba već i cele države Srbije i istakao da se neće ponoviti odredjene situacije kao prošle sezone.

"Potrebna nam je podrška države. Naglašavan - države! Jer je Budućnost korporativni projekat. Zato pozivam i navijače Zvezde da ispune halu Pionir i da korektno navijaju. Gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak u halu. Prodaja karata će biti u paketu. i za petak i za nedelju, a prodaja karata počinje u sutra, u sredu", rekao je Čović na konferenciji za medije pred početak finalne serije plej-ofa ABA lige, a potom je podsetio i na sve tehničke stvari vezane za utakmicu.

"Mislim da je polufinala serija sa Partizanom bila finale pre finala. Žao mi je što to nije bilo finale. Srbija kao zemlja košarke ima najperspektivnije košarkaške klubove. Tu mislim i na Megu i na FMP koji su ostvarili mnogo dobre rezulate. Svi u srbiji imamo problema sa finansijskim faktorom, ali to se polako rešava uz pomoć države i sponzora", naglasio je Čović i opet se osvrnuo na tehničke stvari vezane za klub, smeštaj, treninge...

"Bilo je određenih nesporazuma oko hale. Izgleda da nas nisu baš planirali da budemo u finalu. Ali, dogodi se uvek onako kako treba", rekao je Čović.

"Obe su izmeštene u Arenu na čemu sam zahvalan predsedniku države i ljudima iz grada, kao i na razumevanju FSS-a i RSS-a. Uradićemo posao tamo gde treniramo, gde je naša kuća i gde smo tokom cele godine igrali utakmice", naveo je prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Po njegovim rečima, Zvezda je odlično igrala poslednju utakmicu sa Partizanom.

"Odradili smo posao, čak smo u poslednja četiri minuta imali i faktor humanosti. Da vas ne podsećam na tajm-aute 'šta da radimo sa stokom kad je 30 razlike'. Mi tako nikad nećemo raditi. Uspeli smo da uradimo veliki posao na psihološkom planu. Izvanredno odigrana utakmica. Čestitam stručnom štabu i igračima. Nadam se da nam je to dalo novu energiju za ono što nas čeka u finalu. Neće biti lako, ali dobro smo zapamtili sve", rekao je Čović.

Dodao je da će u finalu najviše zavisiti od toga kako Zvezda bude igrala.

"Veoma mnogo zavisi od podrške navijača. Ona je bila izvanredna, Zvezda je pokazala da ima ubedljivo najbolje navijače i očekujem da prevazidju sebe. Teren je ipak teren, tu treba pokazati, a drugačije je kada imaš dopunsku energiju navijača. Igramo protiv ubedljivo najskupljeg tima. Crna Gora jeste mala, ali kao tako mala može da da mnogo više para nego Crvena zvezda", rekao je Čović.

Upitan šta je drugačije u odnosu na prošlu sezonu, Čović je odgovorio: "Sve je drugačije i sve će biti drugačije".

Istakao je važnost i prve i druge utakmice finalne serije.

"Na kraju se to svelo ko nam je kriv kada smo imali Lesora. Može sve da bude ovako i onako, ali igrači i treneri moraju na kraju da odluče o nekim stvarima. Svi koji su na toj ploči odlučuju, a to nisu samo igrači i treneri, tu je i zapisnički sto", rekao je Čović.

Zvezda u prve dve utakmice finalne serije neće moći da računa na Džoa Reglenda.

"Reglend je imao intervenciju na kolenu, oporavlja se i videćemo, moguće je za Podgoricu, ali ne možemo da garantujemo jer je to u rukama lekara. Zvezda nije jedan igrač, ma ko on bio. Koga ima, dobro je da je tu, koga nema, žao nam je, ali moramo dalje", rekao je Čović.

Prva utakmica igraće se u petak od 19.00, a druga u nedelju u istom terminu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ulaznice za prve dve utakmice prodavaće se sutra od podneva u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu i Sportskog društva Crvena zvezda.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track