CRVENO-BELE POVELE U FINALNOJ SERIJI: Košarkašice Zvezde bolje od Novosađanki u Železniku!
Foto: KSS

žkls

CRVENO-BELE POVELE U FINALNOJ SERIJI: Košarkašice Zvezde bolje od Novosađanki u Železniku!

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde Kombank povele su u finalnoj seriji plej-ofa Ženske košarkaške lige Srbije, pošto su u prvom meču u Železniku savladale ekipu 021 rezultatom 62:50.

Novosađanke su bolje otvorile meč i posle dva minuta povele 6:0. Bojović je smanjila na 7:4, ali je Adamović pogodila trojku za 10:4. Zvezda je uzvratila mini serijom 10:2, pa je u 9. minutu bilo 14:12 za crveno-bele, ali su na prvu pauzu otišle sa „minus dva“ – 16:18.

Beograđanke su počele drugu četvrtinu serijom 7:0 (23:18, 13. minut), dok su gošće vezale nekoliko promašaja, sve do trojke Gvero. U tom periodu igre, ekipa trenera Dragana Vukovića imala je dva do četiri poena prednosti. Posle trojke Mine Đorđević, tri minuta pre velikog odmora bilo je 30:25, a na poluvremenu 32:29.

Početak treće četvrtine doneo je mnogo bolju igru domaćih, koje su kažnjavale sve greške ekipe 021 i napravile „plus 12“ u 27. minutu – 44:32. Ipak, gošće su uhvatile priključak i preko Adamovićeve i Gvero smanjile na 44:40. Na kraju treće četvrtine, sve je ponovo bilo otvoreno – 46:42.

Crvena zvezda Kombank je bila ubedljivija i na startu poslednje deonice, pa je posle „2+1“ Mišeljić bilo 49:42. Novosađanke su pokušavale da se vrate u meč, ali su Mišeljićeva i odlična Đorđevićeva pogađale (54:44, 35. minut). Gošće su do kraja bile prilično neprecizne, pa su crveno-bele rutinski kontrolisale rezultat i ostvarile prednost u finalnoj seriji plej-ofa – 1:0.

Pre početka utakmice Vuk Kovačević, sin naše proslavljene košarkašice Gordane Bogojević Kovačević, u društvu potpredsednika KSS za žensku košarku Ane Joković, dodelio je Jovani Adamović košarkašici kluba 021 plaketu za najboljeg strelca ligaškog dela ŽKLS i trofej „Gordana Bogojević Kovačević“ namenjen najkorisnijoj igračici ligaškog dela ŽKLS. Kapiten Zvezde Aleksandra Katanić uručila je bivšoj saigračici Jovani Adamović buket cveća.

Drugi meč na programu je u nedelju 14. aprila od 18.00 sati u dvorani „Petrovaradin“ u Novom Sadu.

Kurir sport Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track