AJMO, SRPKINJE! Tri naše košarkašice u borbi za titulu
Foto: FIBA

počinje F4 Evrolige

AJMO, SRPKINJE! Tri naše košarkašice u borbi za titulu

Košarka -

Tri košarkašice imaće Srbija na fajnal-foru Evrolige, koji počinje danas u mađarskom Šopronu. Čast da se bore za pehar klupskog prvaka Evrope imaće Sonja Petrović, Tina Jovanović i Aleksandra Crvendakić.

Poslednjepomenuta Lozničanka, igračica mađarskog Šoprona, pre samo nekoliko dana napunila je 23 godine, a već može da se pohvali bronzom s Olimpijskih igara, igranjem u ženskoj NBA ligi i mnogim drugim priznanjima. Sada je akter i fajnal-fora Evrolige.

- Namestilo se da u polufinalu igramo protiv Jekaterinburga, od kojih smo izgubile prošle godine u finalu - počela je razgovor za Kurir Aleksandra Crvendakić, s kojom boje mađarskog kluba brani i Tina Jovanović. - Tina i ja smo više od saigračica, obe smo iz Loznice, igrale smo zajedno u

Crvenoj zvezdi i veoma je lepo imati nekog svog ovde - ističe Aleksandra. Dres Dinama iz Kurske nosiće Sonja Petrović. - Baš sam nedavno komentarisala koliko je lepo što je i Sonja na fajnal-foru. Svakako bih volela da se nađemo u finalu. Ne znam kako bi to izgledalo, ali bitno je da bi onda jedna Srpkinja sigurno podigla pehar klupskog prvaka Evrope - jasna je Aleksandra Crvendakić.

Mlada košarkašica od kuće je otišla čim je kročila u punoletstvo. - Šopron je kao moja druga kuća. U Mađarsku sam došla s 18 godina, nisam ni bila svesna koliko je to velika promena, ali na sreću, devojke i svi u klubu su me odmah prihvatili i olakšali mi odvajanje od kuće. Već petu sezonu sam tu i uživam ovde - srećna je Aleksandra.

Kreće finalna serija ABA lige večeras (19.00) u Pioniru. Zvezda ima prednost domaćeg terena i kvota na nju je 1,45, a kvota da će Budućnost odmah napraviti brejk je 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Budućnost.

I pored velikih obaveza koje ima u klubu, Aleksandra ističe da može da postigne sve što želi i van košarke. - Nikada nisam gledala na to kao na odricanje, žrtvovanje... Košarka je moj život, ali uporedno završavam Ekonomski fakultet preko interneta. Sve je mnogo lakše i dostupnije uz današnju tehnologiju - jasna je Aleksandra.

Evroliga (ž) fajnal-for danas Prag - Dinamo Kursk 17.00 Jekaterinburg - Šopron 20.00 sutra meč za treće mesto 17.00 nedelja finale 20.00

Kurir sport/Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track