TOMIĆ NE VERUJE ŠTA SE DESILO U MORAČI: Kao da sam im rekao da igraju najgore moguće
Foto: ABA liga

LAZIĆ O ATMOSFERI

TOMIĆ NE VERUJE ŠTA SE DESILO U MORAČI: Kao da sam im rekao da igraju najgore moguće

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić ocenio je večeras da je uzrok poraza njegove ekipe od Budućnosti nedostatak koncentracije u trećoj četvrtini, koja je po njemu bila odlučujuća.

"Mislim da smo kontrolisali meč u prvih 20 minuta. Igrali smo onako kako smo se dogovorili. Na poluvremenu smo se dogovorili da odigramo još bolje, snažnije i kvalitetnije kako bismo mogli da dobijemo ovaj meč. Mi smo odigrali skroz naopačke, kao da sam im rekao da igraju najgore moguće", rekao je Tomić novinarima posle meča.

Crvena zvezda je večeras u Podgorici izgubila od Budućnosti sa 72:80 u trećoj utakmici finalne serije ABA lige, pa je tako crnogorski tim smanjio zaostatak na 1:2.

Crveno-beli su na poluvremenu imali prednost od 50:45, ali su u trećoj četvrtini postigli svega osam poena.

"Ništa nismo odigrali u napadu, a u odbrani je nedostajala koncentracija. Treća četvrtina je bila ključna i zato smo izgubili. To pokazuju i brojke. Imali smo 11 asistencija i 16 grešaka. Nismo igrali kao tim, već kao pojedinci", rekao je Tomić.

On je kazao da njegova ekipa "mora što bolje da se spremi za sledeću utakmicu, kao i da u večerašnjoj nije bilo nikakvog iznenadjena.

"Koncentracija je bila ključna. Na ovakvom terenu i u ovakvim uslovima ako nemaš koncentraciju ne možeš da odigraš kvalitetno", kazao je trener Zvezde.

Na pitanje novinara da li je Stratos Perperoglu nedostajao njegov timu, Tomić je kazao da se mora igrati bez onoga koga nema.

Kapiten Zvezde Branko Lazić čestitao je Podgoričanima na pobedi i rekao da će ekipa već u petak pokušati da okonča finalnu seriju ABA lige.

"Još nije gotovo, sutra ćemo iskoristiti da se odmorimo i da odradimo analizu, kako bismo u petak dali sve od sebe da ovde završimo seriju", rekao je on.

Upitan da prokomentariše atmosferu u hali Morača, Lazić je rekao da je "bila odlična".

"Svaki igrač voli da igra u ovakvoj atmosferi. Ne rezumem priče da je u Beogradu bio pokušaj linča. Linča koga?! Mislim da je u Beogradu bilo i manje ubačenih predmeta na teren nego ovde, ali...", zaključio je Lazić.

(Beta, Foto: ABA liga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track