DEJAN DAVIDOVAC NE STRAHUJE ZBOG MAJSTORICE: I protiv Partizana smo bili u istoj situaciji, pa smo dobili ubedljivo!
Foto: Starsport©

aba liga

DEJAN DAVIDOVAC NE STRAHUJE ZBOG MAJSTORICE: I protiv Partizana smo bili u istoj situaciji, pa smo dobili ubedljivo!

Košarka -

Zvezdina prednost od dve utakmice pretvorila se u pepeo, sada majstorica odlučuje pitanje šampiona Jadranske lige, a Crvena zvezda će pred svojom publikom pokušati da se vrati na vrh.

A, moglo je sve da se završi već u petak, ako već nije bilo suđeno da to bude u sredu. Crvena zvezda je vodila, dugo kontrolisala meč, ali onda je usledio sunovrat koji su Edvin Džekson i Noris Kol kaznili i pretvorili u pobedu Budućnosti.

„Na kraju smo stvarno pali, imali smo dobrih i loših momenata, to se dešava, nije ništa strašno. U redu, izgubili smo utakmicu, sada je nerešeno, ali borili smo se za prednost domaćeg terena cele sezone i razmišljamo sada samo o petoj utakmici, ovu moramo da zaboravimo što pre. Nadamo se pobedi“, smatra Dejan Davidovac.

Posle četiri naporne utakmice i dugog plej-ofa, fizička priprema i odmor imaće najveću ulogu. Da li Zvezda ima snage da izgura petu utakmicu i da li je mogla da završi ceo posao već sada?

„Sigurno da jesmo. Imali smo prednost u obe utakmice ovde, dešavali su se neki padovi, ali ne bih mogao da kažem da li je u pitanju fizički pad. Promašivali smo neke šuteve, oni su igrali dobro iz tranzicije, tako da su to detalji koji odlučuju utakmice. Danas se završilo sa četiri poena razlike, što znači da su detalji odlučivali, sada samo želimo da se usmerimo na petu utakmicu“.

Situacija se sada donekle identična kao u polufinalnoj seriji s Partizanom, kada su crno-beli zakazali majstoricu, ali su onda ubedljivo poraženi.

„Da, znači nam to iskustvo, sada će biti mnogo, mnogo, mnogo više naših navijača, imamo naš teren i daćemo sve od sebe da ga iskoristimo“.

Naglasio je Davidovac da trenutna situacija „nije strašna“, ali finale sada lako može da ode na obe strane...

„Moramo da idemo na pobedu. Ne razmišljamo o pritisku, mi smo i protiv Partizana morali da rešavamo u majstorici i dobili smo velikom razlikom. S te strane možemo da gledamo da možemo da odigramo bolje u Beogradu, da budemo spremni i da reagujemo“.

Ima li favorita u situaciji kada je Zvezda izgubila dve pobede viška i kada je Budućnost u velikom naletu?

„Pa, to je evroligaška ekipa, ali ko je favorit, ne bih baš da ulazim u detalje. Pre svega bih voleo da odbranimo naš teren“.

Kurir sport

Foto: ABA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track