Najnovije vesti

PARTIZAN KAPARISAO POJAČANJE: NCAA košarkaš stiže u Humsku (VIDEO)
Foto: nuhuskies.com

misli se na budućnost

PARTIZAN KAPARISAO POJAČANJE: NCAA košarkaš stiže u Humsku (VIDEO)

Košarka

Košarkaški klub Partizan planuiira da sledeće sezone u Humsku vrati nekadašnjeg juniora Vasilija Pušicu koji stiže iz NCAA lige.

Pušica je 2013. godine otišao na "Sanrajz" akademiju, jedno od najboljih mesta SAD za školovanje srednjoškolskih košarkaša. Potom je upisao i univerzitet San Dijego, a poslednje dve godine je proveo u Nortisternu u Bostonu.


Tu je ostavio fenomenalan utisak sa 17,7 poena po meču, 3,7 skokova i 4,7 asistencija po meču, a specijalizovani košarkaški sajtovi vrlo pohvalno pišu o njemu i njegovom talentu.

 

Pušica igra na poziciji plejmejkera, visok je 195 cm, odlikuje ga odličan šut, a u Americi je stekao fantastične radne navike o čemu je i sam pričao u jednom intervjuu.

 

- Tamo sam naučio šta je naporan rad. Mislio sam da sam ja vredan, ali tamo sam gledao decu kako ustaju u pet ili šest ujutru da bi šutirali u dvorani. To pre nisam radio - rekao je Pušica o svom boravku na "Sanrajz" akademiji.


Dakle, Partizan ga je pustio da ide da se usavršava, ali i da stekne fakultetsku diplomu, a sada kada je ona u džepu, vreme je i da vrati nešto klubu u kome je počeo.

 

Interesantno je da nije igrao samo košarku, već i basket 3 na 3 i zajedno sa trojicom najboljih igrača među seniorima u njegovoj konferenciji osvojio i nacionalni 3x3 šampionat.

 


Kurir sport / Basketball sphere

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...