SJAJNO

KOŠARKAŠI ZVEZDE JEDNOGLASNI POSLE TITULE: Mnogo smo srećni, naša najveća snaga je tim! (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde postali su šampioni ABA lige i igraće sledeće sezone u Evroligi, jer su večeras u krcatom "Pioniru" pregazili Budućnost u majstorici finala plej-ofa - 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17).

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović je konstatovao da su mu utakmice u plej-ofu ABA lige bile najlakše u karijeri.

On je tako odgovorio na sugestivno pitanje “da iz duše kaže kako se oseća posle pet najtežih utakmica u karijeri, u svakom pogledu“.

“Iskreno, ovo mi je bilo najlakših pet utakmica u životu i karijeri, osam, ako računam i polufinale. Najdraže mi je zbog toga što smo osvojili titulu. Čestitam saigračima, stručnom štabu, klubu, navijačima koji su nam pomogli, ne možete da zamislite koliko. Videli ste možda, ali niste osetili to“, rekao je Čović.

Dodao je i da je ekipa odigrala fenomenalne utakmice kada je bilo najvažnije.

“Pričao sam cele sezone, naša snaga je tim. Kada su neki igrači ispadali zbog povreda, ulazili su neki drugi, konstantno smo se menjali i to je ono što nas krasi“, dodao je Čović.

Upitan da prokomentariše dešavanja oko parketa, kaže da igrači pokušavaju da ostanu pribrani zbog svega što se dešavalo i u Podgorici i u Beogradu.

“To su stvari koje se dešavaju često na našim područjima, nije to nama nešto novo, ali samo pokušavaš da radiš svoj posao, da se isključiš, skoncentrišeš na teren...“, zaključio je Čović.

Susret je posebno emotivno izneo Ognjen Dobrić.

Posle meča on je naglasio da bi njegov tim imao energije i za susret koji traje danima, kao i to da ga odlaganje nije omelo.

- Ne mogu da vam opišem osećaj. Igrali smo stvarno dobro svih 40 minuta. Mislim da smo zaslužili ovo. Odradili smo ono što smo hteli i zasluženo pobedili. Bili smo koncentrisani, nosila nas je publika, radili smo šta smo hteli i mnogo dobrih stvari. Tako se namestilo - rekao je Dobrić i dodao:

- Jednostavno kada imate tu publiku, i kada vas nosi toliki broj ljudi, nebitno, može da se igra i 5 dana, mislim da bismo imali energije. Kada ima toliko ljudi, ne može da igraš kako treba. Nemam reči.

Tihi heroj Boriša Simanić nije krio sreću.

Simaniću je prijava za draft dala poleta, pa je zaigrao kao nikada ove sezone. Leteo je po terenu, delio rampe u odbrani, ubacivao trojku, ulaz, bacanja, imao alej up zakucavanje i za pet minuta na parketu zabeležio 10 poena 3 asistencije i dva skoka u tom periodu..đ

Uz Riversa, koji se razigrao takođe, Zvezda je sa rezultata 29:20 u 14 minutu otišla na 39:20, a malo kasnije i na 46:21 jer je Rivers dodao 10 poena. Time je praktično prelomljen meč.

Zvezda će od sledeće sezone igrati u najelitnijem evropskom takmičenju-Evroligi.

Kurir sport

Foto: starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track