VASA SLAVIO, KARI TUGOVAO: Micić sa Efesom pobedio Pešićevu Barselonu i plasirao se na Fajnal for! Turski derbi u polufinalu
Foto: euroleague.net

EVROLIGA

VASA SLAVIO, KARI TUGOVAO: Micić sa Efesom pobedio Pešićevu Barselonu i plasirao se na Fajnal for! Turski derbi u polufinalu

Košarka -

Košarkaši Efesa pobedili su Barselonu u Istanbulu u majstorici četvrtfinalne serije Evrolige - 80:71 (23:28, 24:14, 14:15, 19:14) i plasirali se na Fajnal for.

U polufinalu završnog turnia 17. maja u Vitoriji Efes će igrati sa drugim turskim predstavnikom Fenerbahčeom. Drugi polufinalni par, kao i prošle godine, čine Real Madrid i CSKA.

Nije moglo bez drame ni u petom meču između Efesa i Barse.

Gosti su bolje otvorili duel, ali je domaćin u drugoj četvrtini napravio preokret i prednost nije ispuštao do kraja. Međutim, Barselona je na minut i po pre kraja prišla na samo četiri poena zaostatka 75:71, ali je onda Moerman trojkom rešio pitanje pobednika.

Vasilije Micić je u pobedi Efesa učestvovao sa po deset poena i asistencija, kao dva skoka, a naročito je dobro igrao u prvom poluvremenu. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Šejn Larkin i i Adrijen Moerman sa po 18 poena.

U timu Svetislava Karija Pešića po 12 poena su dali Kris Singlton i Tomas Ertel.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: euroleague.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track