Najnovije vesti

EP ZA KOŠARKAŠICE: U Kući košarke održana treća sednica Organizacionog odbora
Foto: KSS

Spremni za takmičenje

EP ZA KOŠARKAŠICE: U Kući košarke održana treća sednica Organizacionog odbora

Košarka

U Košarkaškom savezu Srbije danas je održana treća sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke, kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je zahvalila ministru omladine i sporta, Košarkaškom savezu, svim članovima odbora i partnerima koji su podržali organizaciju ovog važnog takmičenja za našu zemlju.

 

– Želim da vas izvestim da smo organizaciono potpuno spremni za održavanje Evropskog prvenstva mesec i po dana pre početka takmičenja. Evropsko prvenstvo za košarkašice izuzetno je važno za Beograd i Srbiju, ne samo da promovišemo sport, već naše gradove i zemlju, a pre svega da promovišemo ženski sport koji, imam utisak, nikada nije dovoljno propraćen.

 

Mihajlovićeva je istakla da je sve spremno za početak prvenstva koje počinje 27. juna u Nišu i Zrenjaninu, dok će se finalna faza održati u Beogradu.

 

– Sada je na našim košarkašicama red da pokažu koliko umeju, a mi smo tu da ih podržimo – rekla je potpredsednica Mihajlović.

 

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da je Organizacioni odbor prvenstva, na čelu sa potredsednicom Vlade, pokazao kako timskim radom i zalaganjem i pre roka mogu da se završe poslovi.

 

– Verujem da ćemo organizacijom ovog prvenstva postaviti nove standarde i da će naša zemlja i ubuduće imati primat u organizaciji velikih takmičenja, zbog čega je do sada bila primer svim ostalima. Hvala potpredsednici Vlade što je dala podršku ovom takmičenju, a posebno što je promociju ženskog sporta i motivisanje devojčica da se njime bave stavila među svoje prioritete.

 

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, istakao je zadovoljstvo što je deo jednog uspešnog tima.

 

– Ovo prvenstvo je izuzetno značajno za Beograd. Daćemo sve od sebe da se takmičenje održi na najvišem nivou i da svi budu zadovoljni, a naše košarkašice što uspešnije.

 

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, zahvalio je na podršci potpredsednici Vlade, ministru Udovičiću i svim članovima odbora i rekao da su sva otvorena pitanja u vezi s organizacijom prvenstva rešena.

 

– Za KSS je velika čast što su ovako eminentni ljudi bili danas ovde… Sve ide po planu. Siguran sam da ćemo biti odlični organizatori i domaćini. Ovom prilikom, želim još jednom da se zahvalim i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu… – rekao je Danilović.

 

Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci održava se od 27. juna do 7. jula. Grupna faza takmičenja odigraće se u Nišu i Zrenjaninu, a finalna u Beogradu.

 

Kurir sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...