BIVŠA SUPRUGA BOBE ŽIVOJINOVIĆA JE VELIKI ADUT DA NAJVEĆI KOŠARKAŠKI BISER IZABERE SRBIJU, A NE HRVATSKU: Mario Nakić bi zbog mame Zorice uskoro mogao da zaigra za Orlove
Foto: Fejsbuk

Najveći razlog

BIVŠA SUPRUGA BOBE ŽIVOJINOVIĆA JE VELIKI ADUT DA NAJVEĆI KOŠARKAŠKI BISER IZABERE SRBIJU, A NE HRVATSKU: Mario Nakić bi zbog mame Zorice uskoro mogao da zaigra za Orlove

Košarka -

Mario Nakić, najtalentovaniji košarkaš Evrope i član Reala, trenutno je u centru pažnje košarkaške javnosti.

Za Nakić se interesuju tri reprezentacije, Srbija, Hrvatska i Španija, a ona koja uspe da ga dovede svakako će u narednim godinama imati sjajnog igrača.

Prevagu u odluci za koju zemlju će nastupati mogla bi da donese Mariova mama Zorica Nakić.

foto: Euroleague.net

Zorica Desnica, udata Nakić, rođena je u bivškoj Jugoslaviji, gde je živela sve do svog drugog braka. O njenom privatnom životu se malo zna. Prvi brak je imala sa čuvenim teniserom Slobodanom Bobom Živojinovićem, pre nego je on oženio Lepu Brenu.

Kao plod te ljubavi, na svet je došao Filip Živojinović 1985. godine.

foto: Pritnscreen/Instagram

Zorica se kasnije udala za poznatog košarkaša Ivu Nakića, a iz tog braka ima dvoje dece, sina Maria i ćerku Ivu.

Mario je rođen u Beogradu, odrastao je u Zemunu, gde je počeo da se bavi košarkom, a 2014. godine je prešao u Partizan, gde je nekada igrao i njegov otac Ivo.

Igrama je Mario brzo privukao pažnju Reala, pa je već u septembru 2015. godine otišao u Madrid.

foto: Fejsbuk

Iz tog razloga se i Španci interesuju za njegove usluge, dok Hrvati Maria vide u svom dresu zbog oca Ive, koji je pre Partizana bio član generacije Cibone koja je 1985. godine bila najbolja u Evropi.

Ivo i Zorica Nakić
Ivo i Zorica Nakićfoto: Fejsbuk

Ni Košarkaški savez Srbije ne sedi skrštenih ruku. Potpredsednik KSS Igor Rakočević boravio je u Madridu gde je razgovarao sa Nakićem i rekao da postoje dobri signali da se Mario opredeli za Srbiju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track