ABA LIGA

IGOR DODIK POSLE SEDNICE SKUPŠTINE ABA: Menadžmentu lige nije izglasano poverenje! Olimpijakos i Panatinaikos na čekanju, evo i zašto! (VIDEO)

Košarka -

Prvi čovek ABA lige Igor Dodik obratio se prisutnim medijima posle sednice Skupštine.

"Imali smo konstruktivnu raspravu svih učesnika Skupštine, jednino je Mega Bemaks odmah na početku odustaio, nisu se pojavili. Poslali su pismeno podršku za neke tačke za koje su trebali da glasaju", rekao je Igor Dodik na početku razgovora sa medijima.

"Doneli smo neke odluke. Jednu tačku, a to je izveštaj za prethodnu sezonu, ostavili smo za sledeću Skupštinu jer nismo mogli da izglasamo. Obavezali smo menadžment i predsedništvo lige da dopuni akte i pravlnike kako bi se sprečila sva ova dešavanja koja su bila u finalu", rekao je Dodik.

Održavanje sledeće sednice Skupštine ABA lige biće poznato naredne nedelje.

Košarkaški klub Olimpijakos je odlukom nadležnih organa grčke košarkaške federacije zvanično izbačen u drugu ligu. Grčki velikan je polagao nade da će mu ABA liga odobriti selidbu u jadransko takmičenje.

foto: Printskrin

"Raspravljali smo i o tome i utvrdili da nedostaju određena dokumenta. Obavezali smo se i složili da treba da se dopune pravilnici kako bi sledeći put uopšte mogli da razgovaramo o tome", rekao je Dodik.

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan kažnjeni su sa po 10.000 evra bez prava žalbe.

"Ta odluka je donesena još sinoć, a jutros se pojavila u medijima. Naravno da finalna serija nije trebala da se poništi, nismo ni imali većinu za to. Bokan je napustio sednicu zbog nekih neslaganja, morali smo da smirimo ton i mislim da je bila jedna od korektnijih sednica ikao je dugo trajala", objanio je prvi čovek ABA lige.

Menadžmentu ABA lige nije izglasano poverenje i u narednom periodu i po pravilniku biće angažovana agencija koja će dati predloge za nove ljude, s tim što se ne isključuje mogućnost da mandat dobiju isti oni koju su već bili u menadžmentu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track