PARTIZAN JE GLAVNI KANDIDAT ZA VAJLD KARD EVROLIGE: Sjajne vesti za crno-bele stižu iz Evrope!
Foto: Starsport©

samo potvrda nedostaje

PARTIZAN JE GLAVNI KANDIDAT ZA VAJLD KARD EVROLIGE: Sjajne vesti za crno-bele stižu iz Evrope!

Košarka -

Ponovo se zahuktava priča o povratku košarkaša Partizana u Evroligu, koja bi sukoro trebalo da odluči o tome, kome će dati specijalnu pozivnicu za nadmetanje u tom takmičenju naredne sezone.

Kako stvari stoje, jedan od kandidata je i ovosezonski član elitnog takmičenja, podgorička Budućnost.

"Ispitao sam brojne izvore oko 'vajld karda' Evrolige. Izgleda da su kandidati Partizan, Budućnost, Ritas, Uniks, Lokomtiva (možda i Zenit), Alba (ukoliko ne uđu u finale nemačke lige) i Darušafaka. Ono što sam saznao je da Partizan ima odlične šanse da se vrati u Evroligu", napisao je na Tviteru dobro obavešteni litvanski novinar Donatas Urbonas.

Tokom spekulacija o mogućnosti Partizanovog povratka u Evroligu mnogi su ocenili da beogradski velikan ima male šanse u poređenju sa ostalim značajno bogatijim evropskim klubovima, pogotovo onim koji dolaze iz Nemačke i Rusije.

Reporter renomiranog košarkaškog portala Sportanda Orazio Kauči potvrdio je informaciju litvanskog kolege, ali i otišao korak dalje.

"Mogu to da potvrdim. Kao što sam ranije najavio, Partizan je glavni kandidat 'vajld kard' Evrolige", napisao je on.

Višestruki prvak Srbije je poslednji put nastupio u Evroligi sezone 2013/14, kada je prošao u Top 16 fazu, ali tu završio takmičenje, kao pretposlednji grupi od osam timova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track