DEFINITIVNO KRAJ: Legendarni Toni Parker završio sjajnu karijeru
Foto: AP

18 SEZONA U NBA LIGI

DEFINITIVNO KRAJ: Legendarni Toni Parker završio sjajnu karijeru

Košarka -

Francuski košarkaš, četvorostruki šampion NBA lige Toni Parker saopštio je danas da je završio karijeru.

"Sa mnogo emocija završavam karijeru. Mnogo sam radio, mnogo sam dobio, to je bila neverovatna avantura. Čak ni u najludjim snovima nisam mogao da pretpostavim da ću doživeti ovako izuzetne trenutke u reprezentaciji Francuske i NBA ligi", naveo je Parker na Tviteru.

Parker je 18 sezona igrao u NBA ligi, od kojih 17 za San Antonio sa kojim je osvojio četiri titule i svake godine igrao je u plej-ofu.

On je prošle sezone prešao u Šarlot, sa kojim nije igrao plej-of.

"Završavam karijeru. Odlučio sam da više ne igram košarku. Mnogo različitih stvari uticalo je na moju odluku, a pomislio sam, ako više ne mogu da budem Toni Parker i ako ne mogu da se borim za titulu, onda više ne želim da igram košarku", rekao je Parker američkim medijima.

Parker je igrao u 1.151 utakmici u regularnom delu sezone u NBA ligi i prosečno je postizao 15,5 poena uz 5,6 asistencija po utakmici. Takodje, odigrao je 226 utakmica u plej-ofu, uz prosek od 17,9 poena i 5,1 asistencije po meču.

Njegov ugovor sa Šarlotom ističe za godinu dana, ali nije bio u prvom planu u završnici sezone. Sa reprezentacijom Francuske osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine, kao i jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track