SRBIJA PROTIV BELGIJE ZA DIREKTAN PLASMAN U ČETVRTFINALE! Marina: Znamo matematiku!
Foto: Starsport

evropsko prvenstvo

SRBIJA PROTIV BELGIJE ZA DIREKTAN PLASMAN U ČETVRTFINALE! Marina: Znamo matematiku!

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije večeras protiv Belgije u Zrenjaninu igra treći meč grupne faze Evropskog prvenstva, a njihov susret u grupi D odlučiće koji će tim direktno izboriti plasman među osam najboljih ekipa na EP.

Srbija je trenutno lider grupe sa dve pobede protiv Belorusije i Rusije, dok Belgijanke imaju skor od jedne pobede i jednog poraza.

Selidba iz zrenjaninske "Kristalne dvorane" u beogradsku 'Štark arenu' i plasman u drugu fazu su zagarantovani, a selektorka Marina Maljković ističe da je sve lakše ako se pobedi Belgija.

"Znamo kalkulacije, znamo matematiku, ali uvek je najlakše kada možeš da pobediš. Evropsko prvenstvo je jako teško, igra se dobra košarka. Belgija ima veću rotaciju. Imaju četiri centra koji podjednako igraju, imaju agresivne bekove... Potenciraju brzo i agresivno, ali hajde da igramo košarku i da vidimo kako je to u ovom momnetu protiv ekipe iz grupe koja je slična nama", rekla je Maljković.

Košarkašica Aleksandra Crvendakić rekla je da će meč protiv Belgije biti drugačiji od prethodna dva i da će njena ekipa iamti težak zadatak.

"Belgija igra drugačije od od ostale dve ekipe, dosta su brže. Znamo da treba da igramo kao i protiv Rusije, iako to nije naš maksmimum, Znamo da moramo ispravimo mnoge stvari, ali nekako je to sve došlo na svoje. Čeka nas teška utakmica, koja treba da se dobije kao i svaka druga", rekla je Crvendakić.

Meč između Srbije i Belgije igra se večeras od 20.30.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track