Reakcija

SAMO JELENA UVEK ŠUTIRA SA POLA TERENA: Sonja Petrović o poslednjem košu na meču sa Belgijom (KURIR TV)

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala seu četvrtfinale Evropskog prvenstva i u četvrtak (20.30) je u beogradskoj Areni čeka duel sa bolji iz baraž meča Švedska - Letonija.

Sonja Petrović je zadovoljna činjenicom da ekipa ima tri pobede, ali da ima mnogo prostora za napredak.

- Bile su teške utakmice i nijednu nismo najsjajnije odigrale. Bitno je da smo pobedile i da idemo direktno u četvrtfinale. Ima prostora za bolju igru i nadam se da je tempiramo za odluučujuće utakmice. Valja će sve doći na svoje, kad bude najpotrebnije.

Poslednji meč je na rođendan rešila Nevena Jovanović.

- Nevena se šalila da je nismo najbolje častili za rođendan, ali eto. Na utakmici smo to ispravili. Svaka joj čast kako igra ovo prvenstvo. Pokazala je baš zrelu igru, a ona njena ukraedena lopta je odlučila da pobedimo. Nadam se da ćemo uspeti da se iskupimo u Beogradu za poraz u njenim očima. Ona najbolje peva u timu. Ranije dok je bila Sara tu one su zajedno pevale, igrale, ali sada samo Neca. Nemamo repertoar, samo nekoliko pesama, koje nas prate. Zavisi kako se osećamo.

Petrovićeva je prokomentarisala i razgovor sa sudijama pred kraj meča sa Belgijom?

- Rekla sam da prekinu i pošto je 68:68, pa oba tima idu dalje. Nisu shvatili moj humor

Prilikom poslednjih slobodnih bacanja sviran je raniji ulazak u reket naših igračica:

- Dogovor je bio da promašim da bi vreme isteklo Neca je ušla pre vremena, jer je htela da bude dupli junak. ali eto Jeja je ubacila trojku sa pola terena.

To se trenira?

- Ne treniramo. Anu boli rame, mene prst, neki neće da daju pare. Ali eto, Jeja uvek to radi.

Imate li želje pred duel Švedske i Letonije?

- Nismo ih gledali, ali ovo je sada pritisak. Neće biti lako, jer na jednu utakmicu svako može da se motiviše i da veruje da može da pobedi. Ne sumnjam da ćemo se boriti i verujem da će nam energija sa tribina pomoćirekla je Petrovićeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track