DRUGA PROVERA SRPSKIH ORLOVA: Košarkaši Srbije protiv Finske u Zrenjaninu
Foto: Starsport©

PRIPREME ZA MUNDOBASKET

DRUGA PROVERA SRPSKIH ORLOVA: Košarkaši Srbije protiv Finske u Zrenjaninu

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće večeras sa ekipom Finske u Zrenjaninu drugi pripemni meč za Svetsko prvenstvo u Kini.

Posle prve provere koju su izbaranici Aleksandra Đorđevića imali protiv čačanskog Borca, Srbija će od 21 sat u "Kristalnoj dvorani" odmeriti snage sa Finskom.

Selektor Aleksandar Đorđević izrazio je zadovoljstvo što će njegov tim imati priliku da se predstavi pred zrenjaninskom publikom.

"Kada god imamo priliku, s velikim zadovoljstvom pripremne utakmice igramo van Beograda. Ovaj put red je došao na Zrenjanin i činjenica da su sve ulaznice rasprodate i da vlada veliko interesovanje za našu utakmicu sa Finskom, čini nas posebno radosnim. Drago mi je što će reprezentacija posle dužeg vremena igrati u Zrenjaninu i verujem da ćemo se na pravi način odužiti ljubiteljima košarke koji dođu da nas podrže", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

selektor ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ
selektor ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆfoto: KSS

Đorđević će za večerašnji meč imati na raspolaganju sve igrače osim Nikole Jokića, koji će se pripremama priključiti u četvrtak 8. avgusta.

Posle meča u Zrenjaninu, Srbija će tri dana kasnije u beogradskoj "Štark areni" igrati protiv Litvanije (21 sat), što će biti i oproštaj od srpske publike.

Protiv istog rivala, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu.

Nakon toga Srbija će od 16. do 18. avgusta igrati na Akropolis kupu, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.

Reprezentacija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Ženjangu - 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fožanu, gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

Svetsko prvenstvo u Kini na progaramu je od 31. avgusta do 15. septembra.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track