TROJKA IZ BLOKA U LOZNICI: Šutirali na koš za porodicu Dragićević
Foto: T. Ilić

SKUPLJENO VIŠE OD 600.000

TROJKA IZ BLOKA U LOZNICI: Šutirali na koš za porodicu Dragićević

Košarka -

LOZNICA – Turnir u šutiranju trojki “Trojka iz bloka” u petak uveče organizovala je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” na košarkaškom terenu lozničke OŠ ’’Kadinjača’’. Interesovanje je bilo veliko, a učešćem i uplatom od 200 dinara prikupljana je pomoć za porodicu Dragićević iz Buđanovaca.

Okupio se veliki broj Lozničana, učestvovalo je više od stotinu onih koji su gađali za ’’trojku’’ ili na koš šutirali sa pola terena, a mogao je svako da se prijavi više puta uz uslov da svaki put uplati učešće.

Ukupno je sakupljeno oko 605 hiljada dinara, 50 evra i deset KM, od čega na turniru oko 115.000 i od pokrovitelja 490.000 dinara.

foto: T. Ilić

Prošle godine na sportsko-humanitarnom događaju’’Trojka iz bloka’’ na terenu ’’Kadinjače’’ prikupljeno je 878.000 dinara.

Inače, 30. juna pod nazivom “Derbi iz bloka” odigrana je humanitarna utakmica između simpatizera FK Crvena zvezda i FK Partizan koju je organizovala humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” na Gradskom stadionu u Loznici. Peti susret simpatizera Partizana i Zvezde takođe je organizovan da se što više novca prikupi za izgradnju kuće porodici Dragićević iz Buđanovaca kod Rume, odnosno pomogne samohranoj majci Sunčici koja sa petoro dece živi u veoma teškim uslovima.

Humanitarna organizacija ‘’Srbi za Srbe’’ više od 14 godina pomaže najugroženijim višečlanim porodicama širom Balkana i sa više od tri miliona evra, koliko je do sada prikupljeno, pomoć je dobilo preko 2.300 porodica sa više od 13.000 dece.

(Kurir, T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track