mnogo tema

ĐORĐEVIĆ O STANJU REPREZENTACIJE: Tegovi ništa ne vrede, ne zanima me ko gde igra! Ovo je KLJUČNO da budemo tim (KURIR TV)

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević obraćanje medijima posle pobede nad Litvanijom (72:68) u prijateljskom meču igranom u sklopu priprema za Mundobasket, koji će se od 31. avgusta do 15. septembra održati u Kini počeo zahvalnošću upućenim ljudima koji su bili u “Areni”

– Velika pobeda svih nas koji se bave košarkom i koji žive za nju. Moram da se zahvalim svima koji su došli, mislim da je na Litvance uticala atmosfera na početku. Osetila se tenzija i u pogledima igrača Srbije na početku, mislim da nam treba više utakmica protiv ovakvih protivnika. Verujem da ću u razgovoru sa igracima uspeti da je uklonim – počeo je Đorđević.

Ono što selektoru Srbije smeta bila je igra u odbrani.

– Odbrana je loša i slabo pokretljiva kada nemamo adekvatnog igrača na poziciji pet. Ne dominiramo blokadama iako imamo visinu. Energija sa kojom smo ušli nije bila dobra, mora to jače, snažnije, sigurnije u sebi. Milosavljević i Lučić igraju tako kako nama treba. Imena su imena, ali kada se izađe na teren mora da se bori maksimalno – rekao je Đorđević .

Za dva dana ponovo sledi duel sa istim rivalom.

– Očekujemo još jednu bitku, očigledno da bez treninga nema ništa. Mi imamo 12 ili 14 reprezentativaca Srbije, mene ne zanima gde ko igra. Ja ih treniram i nastojim da oni zaborave šta i kako i da se fokusiraju na reprezentaciju. Kada bude bilo neophodno, pohvaliću. Ali treba svi da shvate.Kakav NBA, kakvo sve… Nama treba trening. Možemo mnogo bolje, ali i gore. Ja sam uvek zadovoljan, ali sve dolazi iz treninga. Ništa ne dolazi iz individualnih treninga, već timskih. Trening je majka za sve nas. Sve što vidite kad ne ide, to je rezultat neuigranost. Ne može da ide tako lako. Utakmice će biti treninzi. Neke treninge ćemo izgubiti kroz putovanja, ali očekujem da kroz njih dođemo do nekog automatizma, bolje komunikacije i odbrane koja je bila na lošem nivou večeras.

Što se tiče igre Jokića Đorđević je rekao:

– Dobio je veću minutažu od planirane, ovo je za njega trening.

A o povredi Teodosića:

– Osetio je bol u stopalu. Zabrinut sam.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track