U ČAST ZLATNIH MOMAKA: Otvoren obnovljeni košarkaški teren na Čuburi!
Foto: Kurir

sjajne vesti

U ČAST ZLATNIH MOMAKA: Otvoren obnovljeni košarkaški teren na Čuburi!

Košarka -

U Čuburskom parku večeras je otvoren obnovljeni košarkaški teren posvećen ''Zlatnim momcima" - osvajačima zlatnih medalja na svetskim prvenstvima.

Teren su otvorili predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenica predsednika Opštine Vračar Radmila Sarić i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Događaju je prisustvovala sekretarka za sport i omladinu grada Beograda Dragana Belojević, proslavljeni košarkaši Žarko Paspalj i Nikola Lončar, veliki broj poklonika košarke.

Nikodijević je istakao da je divno da se, u susret Svetskom prvenstvu u košarci, jedan teren posveti našim zlatnim generacijama i zahvalio se kompaniji Mocart na društvenoj odgovornosti.

"Mi smo u zajedničkoj misiji kako bi deci Beograda obezbedili što više terena i mesta za rekreaciju i sportske aktivnosti. Takođe cilj Grada Beograda je da ohrabruje društveno odgovorne kompanije da podrše školski sport, da zajedno obnavljamo sportsku infrastrukturu u opštinama i na taj način popularišemo zdrave životne navike kod najmlađih", ukazao je Nikodijević.

On je dodao da se samo upornim i doslednim ulaganjem u sportski podmladak može obezbediti da će i buduće generacije donositi medalje i nizati uspehe na najvećim svetskim takmičenjima.

Takođe je podsetio da je Grad Beograd ove godine izdvojio više sredstava za školski sport i rekreaciju, kao deo strategije da se što više dece aktivno bavi sportom.

"Vračar voli košarku, ona se neguje u školskim dvorištima i parkovima. Vračar jeste zaslužio ovakav košarkaški teren koji će biti mesto susreta svih generacija", navela je Sarić.

Rakočević je izrazio očekivanje da će još puno trena biti obnovljeno širom Srbije.

Sportski teren u Čuburskom parku obnovljen je u okviru akcije "Sto terena za jednu igru".

Otvaranju je prethodila revijalna utakmica mladih selekciija KK Radnički, takođe bravurama najboljeg basketaša na Balkanu Nemanje Trikija Blažića, kao i nastupom grupe THCF, čijom će se pesmom bodriti reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track