TRINKIJERI U SVOM STILU POSLE OSVAJANJA TROFEJA: Volim ove igrače! Svi misle da se foliram, ali oni su za mene najbolji
Foto: Cibona/Željko Baksaj

IMA PROSTORA ZA NAPREDAK

TRINKIJERI U SVOM STILU POSLE OSVAJANJA TROFEJA: Volim ove igrače! Svi misle da se foliram, ali oni su za mene najbolji

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izrazio je zadovoljstvo osvajanjem ABA Superkupa, ali je video i prostor za napredak svoje ekipe.

Crno-beli su u finalu u Zagrebu ubedljivo savladali Cedevita Olimpiju 99:77.

Prethodno, Partizan je bio bolji od Mege i Primorske.

"Čestitam mojoj ekipi, imali smo tri totalno drugačije utakmice. Uspeli smo svaki put nešto da dodamo. Voleo bih da kažem da je to bilo planirano, ali ne. Zadovoljan sam timskom igrom u napadu, malo manje u odbrani. Pustili smo im 43 odsto trojki i to nije dobro. Držali smo utakmicu, bili smo dovoljno pametni i mirni da nedamo Cedeviti da se vrati. Druga stvar je da sam uspeo da spustim svoje igrače ispod 21 minut jer u utorak igramo tešku utakmicu u Veneciji. Odmah posle utakmice idemo na put", najavio je Trinkijeri start Partizana u Evrokupu.

Italijan ima jasnu viziju igre svog tima.

"Odmah sam shvatio kako ekipa može da igra. Shvatam koliko nekad moram da ih zategnem da tako igraju. Naš stil igre će biti jako zahtevan i biće nekad tvrd da se to dobije. Želimo da igramo kao tim u napadu i da se borimo, kopamo i radimo u odbrani 40 minuta. Igrači bi ponekad voleli da igraju laganije, ali ova ekipa je smišljena tako da igra. Videli ste protiv Primorske da prvo poluvreme nismo uopšte bili u stavu. U finalu smo u dve četvrtine bili bolji i odmah se to videlo na rezultatu".

Partizan je prvi put osvojio ovaj trofej.

"Trofeji na početku sezone su veći problem kada ih izgubiš nego kada ih dobiješ. Moram da se borim za trofeje kada se zima završi. Došli smo, ozbiljno igrali, imali duboku rotaciju sa 11 igrača, sve individualne performanse su bile u sklopu tima i to je za mene najvažnije", poručio je Trinkijeri i nastavio:

"Volim ove igrače i volim ovu ekipu, ali mi je jasno kako moramo da igramo - puno energije, puno energije i puno energije".

Večeras je blistao Ognjen Jaramaz, strelac 20 poena.

"Jaramaz je bio izvanredan. Imao je dve ne dobre partije u prve dve utakmice, a u finalu je igrao kako zna. Ja gledam posao kako Gordić radi, kako Zagorac radi, kao Mozli radi. Jaramaz i Tomas su igrali tako kako su im igrači očistili teren. Volim da kažem igračima da će svaki imati svoje specijalno veče. Nikad ne znaš ko će ti trebati u kojoj utakmici".

Na kraju, Andrea Trinkijeri je poentirao:

"Svi misle da ja foliram, ali ovo su za mene najboljih 12 igrača. Najverovatnije nećemo biti celu sezonu ovako, ali ova ekipa radi, bori se, igra pametno. Neki put moraš biti pametan i reći, polako".

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track