ŠTA ĆE GROBARI REĆI NA OVO? Otkriveni budžeti svih evroligaša: Zvezda ispred Baskonije, Valensije, Zenita!
Foto: Zorana Jevtić

PROCENA

ŠTA ĆE GROBARI REĆI NA OVO? Otkriveni budžeti svih evroligaša: Zvezda ispred Baskonije, Valensije, Zenita!

Košarka -

Počela je nova sezona košarkaške Evrolige.

Par dana nakon početak takmičenja u Evroligi, specijalizovani evropski košarkaški sajtovi predstavili su rostere svih ekipa, a portal ''advanceprobasketball.com'' objavio je i procene budžeta učesnika ovogodišnje Evrolige.

Za Crvenu zvezdu se navodi da joj je procenjen budžet za sezonu 2019/20 oko 13.68 miliona evra, što je svrstava na 12. mesto od 18 klubova.

Vodeća je Barselona sa 21.5 miliona evra, sledi CSKA sa 20.65, pa Fenerbahče sa 20.14 miliona.

Prema njihovim podacima, manje budžete od Zvezde imaju Valensija, Žalgiris, ALBA, Baskonija, Zenit i ASVEL.

Ipak, uzimajući u obzir i sastav ekipa, Zvezda je na ovoj listi rangirana tek na 17. poziciji.

Tokom leta iz Crvene zvezde su stizale drugačije informacije o visini budžeta za narednu sezonu.a predsednik kluba Nebojša Čović je u jeku onih spekulacija o navodnom dolasku Miloša Teodosića u Zvezdu ironično konstatovao da svi drugi ''bolje znaju'' Zvezdin budžet od ljudi iz Zvezde.

- Ne znam ovoliki Zvezdin budžet, pa onoliki Zvezdin budžet, svi bolje znaju naš budžet od nas samih. Sve bruto, znači prvi tim, 16 igrača, stručni štab, doktori, fizioterapeuti, ekonomi ne sme da izađe više od 4.5 miliona evra i to treba uklopiti. Jedno su cene u Americi, drugo u Kini - rekao je Čović u julu, pa imajući to u vidu treba sa ozbiljnom rezervom uzeti podatke sa pomenutih sajtova, uz mogućnost da se nešto i u međuvremenu eventualno promenilo, kako bi Zvezda postala konkurentnija u Evroligi.

Ostaje pitanje kako će navijači Partizana reagovati na ovu informaciju s' obzirom na činjenicu da se već duže vreme spekuliše oko visine budžeta crveno-belih.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track