PARTIZAN DOČEKUJE TOFAŠ (20.00): Neka gori Arena!
Foto: Starsport@

Evrokup

PARTIZAN DOČEKUJE TOFAŠ (20.00): Neka gori Arena!

Košarka -

Samo jako Crno-beli konačno igraju pred svojim navijačima, a na meču s turskim klubom žele da nastave sa odličnim izdanjima u Evropi

Vreme je za Arenu! Košarkaši Partizana ponovo igraju u najvećoj dvorani na Balkanu. Crno-beli su nas navikli da to budu evroligaški mečevi, ali ove sezone će se boriti u Evrokupu.

Posle sjajnog starta u Veneciji, četa Andree Trinkijerija dočekuje turski Tofaš, a Italijan poziva navijače da naprave atmosferu koja će pomoći njegovom timu da stigne do pobede.

- Da bi naš uspeh iz Venecije nešto vredeo, moramo vezati dve dobre utakmice. Posle nekoliko gostovanja, igramo prvi zvanični meč kod kuće i moramo biti maksimalno koncentrisani. Moj posao je da spremim ekipu da bude na svom maksimumu tokom svih 40 minuta. Verujem da će biti mnogo navijača i da će atmosfera biti dobra, što će nam biti dodatna motivacija - rekao je Trinkijeri.

Tofaš je takođe odlično startovao u Evrokupu, ubedljivo su savladali Limož, dok u turskom prvenstvu imaju skor 1-1. Nama najpoznatiji igrač rivala Partizana je Met Lodžeski, Amerikanac koji je godinama nastupao za Olimpijakos i Panatinaikos.

- Tofaš je dobra ekipa koja u svom sastavu ima puno iskusnih igrača i u stanju su da lako uvedu utakmicu u ritam koji njima odgovara, ako ne budemo maksimalno koncentrisani - smatra centar Nikola Janković.

Košarka evrokup 2. kolo

Grupa A sreda Patras - Monako 18.30 Andora - Ulm 20.15 Virtus - Makabi Rišon 21.15 Plasman: Patras 1-0, Monako 1-0, Virtus 1-0, Ulm 0-1, Andora 0-1, makabi R. 0-1.

Grupa B utorak Partizan - Tofaš 20.00 sreda Lokomotiva - Venecija 19.00 Limož - Ritas 20.45 Plasman: Tofaš 1-0, Ritas 1-0, Partizan 1-0, Venecija 0-1, Lokomotiva 0-1, Limož 0-1.

Grupa C utorak Darušafaka - Nanter 19.15 Huventud - Breša 20.45 sreda Uniks - Cedevita O. 18.00 Plasman: Breša 1-0, Nanter 1-0, Darušafaka 1-0, Cedevita O. 0-1, Huventud 0-1, Uniks 0-1.

Grupa D sreda Galatasaraj - Oldenburg18.30 Arka - Unikaha 19.30 Budućnost - Trento 19.45 Plasman: Unikaha 1-0, Galatasaraj 1-0, Arka 1-0, Oldenburg 0-1, Trento 0-1, Budućnost 0-1.

Oporavio se TEO RAZBIO VENECIJU, A SUTRA ĆE MAKABI

Koliko je pojačanje za Virtus, Miloš Teodosić je pokazao već u prvom meču, kada je rasturio Veneciju sa 22 poena i sedam asistencija. Teo se očigledno oporavio od povrede stopala i trener ekipe iz Bolonje Saša Đorđević trlja ruke. Teško je setiti se kada je srpski plej poslednji put igrao evropsko takmičenje, a da to nije Evroliga.

Teodosić i Marković sutra uveče napadaju Makabi Rišon i u tom meču treba očekivati sigurnu pobedu domaćina.

Posle pobede na gostovanju Veneciji, Partizan je večeras u Areni (20.00) veliki favorit protiv turskog Tofaša u 2. kolu Evrokupa. Kvota da će crno-beli slaviti s više od 9,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Partizan - Tofaš.

(Kurir.rs / Predrag Gajić / Foto::Starsport@)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track