NISAM NIKAKAV HEROJ, MAJKA JE ŽELELA DA IGRAM! Vasilije Micić otvorio dušu o dešavanjima na Mundobasketu: Nadam se da su svi igrači shvatili da ego treba da se povinuje interesu tima (FOTO)
Foto: Dado Đilas

POTPUNO OTVORENO

NISAM NIKAKAV HEROJ, MAJKA JE ŽELELA DA IGRAM! Vasilije Micić otvorio dušu o dešavanjima na Mundobasketu: Nadam se da su svi igrači shvatili da ego treba da se povinuje interesu tima (FOTO)

Košarka -

Srpski košarkaš Vasilije Micić otvorio je dušu i progoovrio o dešavanjima na Mundobasketu u Kini, ali i smrti majke Vesele koja je preminula tokom trajanja takmičenja, a on je, uprkos bolonom trenutku, odlučio da ostane uz Orlove.

Plejmejker Efesa, tako je za Novosti, u intervjuu, u broju koji obeležava 65 godina rada, pričao o svemu što je proživljavao, kako na prvenstvu, tako i tokom najbolje sezone u klubu, jer je znao koliko je ozbiljna bolest sa kojom se njegova majka bori.

Javnost u Srbiji duboko je ganuo njegov gest, a Vasa ističe da nije heroj.

foto: Pritnscreen/Instagram

"Mislim da su mediji preterivali u tome. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno", počeo je priču Vasa za Novosti i nastavio:

"Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: "Idi kući". Rekao sam mu da ne želim i otišao sam u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku", rekao je plejmejker srpske reprezentacije.

foto: Dado Đilas

Vasa je takođe objasnio svoje viđenje Svetskog prvenstva u Kini na kojem je naša selekcija bila prvi favorit za zlato, a osvojila je 5. mesto.

"Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri. Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih. Kada svako od nas želi da bude "taj", a trener treba sve to da prihvati desi se da nešto ne klikne. Španija je imala 4 igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa, i trojicu koji su radili z anjih. Nadam se da su svi igrači shvatili da ego treba da se povinuje interesu tima", zaključio je Vasa Micić.

kurir.rs / Novosti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track