CRNO-BELI BEZ GREŠKE U EVROKUPU

TRINKIJERI U SVOM STILU SIJAO OD SREĆE POSLE TRIJUMFA NAD LOKOMOTIVOM: Trener Partizana ponovo briljirao izjavama! Evo šta je rekao o drami u Pioniru (KURIR TV)

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu protiv Lokomotive i dodao da su crno-beli velikim naporom u finišu uspeli da dodju do trijumfa.

"Osećam da prvo treba da čestitam igračima. Odigrali su, gledano sve ukupno, sjajnu utakmicu. Igrali smo sa navijačima. Imali smo lošu treću četvrtinu, ali njihov talenat je veliki", rekao je Trinkijeri posle utakmice.

"U prvom poluvremenu smo igrali dobro 16-17 minuta, a onda smo napravili nekoliko grešaka i posle njihove dve trojke promenio se momentum. Oni su izašli jako, mi nismo bili dobri, pokušavali smo da nadjemo ritam, ali smo sačuvali savršeni trud za kraj. Ne najbolju igru, nego najbolji napor", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Lokomotivu Kuban sa 80:71 i tako upisali i četvrtu pobedu u Evrokupu.

Dobre partije večeras pružili su Rašon Tomas, Ognjen Jaramaz, Vil Mozli, ali je Trinkijeri otkrio ko je za njega bio MVP utakmice.

"Ne bih nikoga izdvajao. Tomas nije trenirao 12 dana, ne može sve na prevaru, ova utakmica je bila zahtevna, moraš da imaš riram, trening… Ali, uspeo je da najbolje ostavi za kraj. Mislim da nam je mnogo pomogao, kao što nam je pomogao i Mozli, kao i Zagorac u odbrani. Odigrao je tri-četiri vrhunske timske odbrane", rekao je Trinkijeri.

"Ako treba nekoga da izdvojim, moj lični MVP je Markus Pejdž jer je odigrao jako mudru utakmicu. Oni su ozbiljna ekipa, veliki su i ovo je dobra pobeda. Idemo dalje, idemo opet na putovanje", dodao je trener Partizana.

Na konstataciju novinara da je Partizan sa skorom 4:0 praktično u drugoj fazi, Trinkijeri je rekao:

"Praktično idemo za Limož. Možda si ti u drugoj fazi".

"Igrali smo dobre utakmice, grešimo, znamo da igramo utakmice kroz greške, igramo odbranu… Sledeća utakmica će biti još teža. Ja samo želim da preživimo ovaj deo sezone jer je teško. Ne treniramo, putujemo, samo želim samo da igrači budu zdravi. To mi je najvažnija stvar", naveo je Trinkijeri.

Upitan da li je odbrana koju su crno-beli danas igrali ono kako on želi da Partizan igra odbranu, Trinkijeri je kazao da jeste.

“Da, to mi je bio cilj, jer mislim da se u modernoj košarci tako igra odbrana. Prvo poluvreme samo 15-16 minuta bili top, onda 14 i prosečni i poslednjih 10 jako dobri", rekao je Trinkijeri.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track