KRALJ IZGUBIO BITKU ZA LOS ANĐELES: Lebron poražen od gradskog rivala! Šampion startovao pobedom, Lenardov debi iz snova! (VIDEO)
Foto: AP

ČEKANJE JE ZAVRŠENO

KRALJ IZGUBIO BITKU ZA LOS ANĐELES: Lebron poražen od gradskog rivala! Šampion startovao pobedom, Lenardov debi iz snova! (VIDEO)

Košarka -

NBA liga je zvanično i počela utakmicom Toronto Reptorsa i Nju Orleans Pelikansa u kojoj su Reptorsi slavili rezultatom 130:122 posle produžetka.

Do prve pobede u sezoni nosili su ih Fred Vanvlit i Paskal Sijakam koji su postigli po 34 poena, a Sijakam je utakmicu završio pre vremena zbog šest ličnih grešaka.

Na drugoj strani, oslabljene neigranjem prvog pika Zajona Viljiamsona, Pelikanse je predvodio Brendon Ingram sa 22 poena, Džej Džej Redik ubacio je 16, a Džoš Hart poen manje.

Bitku za Los Anđeles dobili su Klipersi koji su kao formalni domaćini savladali Lejkerse 112:102 u Stejpls centru.

foto: AP

Iako oslabljeni neigranjem Pola Džordža, Klipersi su meč prelomili serijom 19:7 na startu poslednjeg kvartala.

Kavaj Lenard je odmah poslao poruku rivalima postigavši 30 poena u svom prvom nastupu za Kliperse, po dolasku iz Toronta gde je osvojio drugu NBA titulu.

Najefikasniji u redovima "jezeraša" bio je Deni Grin sa 28 poena, dok je Lebron Džejms dodao 18 (7/19) uz 9 skokova i 8 asistencija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track