BOGDANOVIĆ I KINGSI SU KATASTROFALNI! Sakramento nikoga ne može da savlada! Luk Volton: To nismo mi, ovo je bilo sramotno izdanje!
Foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

nba

BOGDANOVIĆ I KINGSI SU KATASTROFALNI! Sakramento nikoga ne može da savlada! Luk Volton: To nismo mi, ovo je bilo sramotno izdanje!

Košarka -

Košarkaši Sakramenta upisali su i treći poraz u isto toliko duela u novoj sezoni najelitnijeg košarkaškog takmičenja na svetu.

Posle Finiks Sansa i Portland Trejlblejzersa, ekipu naših Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice porazili su i košarkaši Jute Džez, i to veoma ubedljivo 113:81.

Jutros, Bjelica je kao starter igrao 17 minuta i ubacio sedam poena (3/5 iz igre) uz tri skoka, asistenciju i ukradenu loptu, dok je Bogdanović kao rezervista proveo na parketu 24 minuta i za to vreme postigao deset poena (3/7 iz igre), uz dva skoka i dve asistencije.

Nisu blistali ni ostali košarkaši Kingsa. Centar Duejn Dedmon postigao je 11 poena uz šest skokova i sedam izgubljenih lopti, Diaron Foks devet poena i pet asistencija, Harison Barns sedam poena i tri skoka, a Badi Hild tri poena i dva skoka. Hild, koji je pred start sezone dobio ugovor od 112 miliona dolara,a iz igre šutirao je 1/7.

Na drugoj strani briljantan je bio novajlija Bojan Bogdanović koji je bio i ubedljivo najefikasniji igrač meča sa 26 poena, Donovan Mičel postigao je 15, uz četiri asistencije, a Majk Konli 12 uz tri skoka i osam asistencija, što je bilo dovoljno za drugu pobedu Jute pred svojim navijačima u isto toliko utakmica.

Ekipe su imale zbirno 39 izgubljenih lopti, a upečatljivo je da je Volton povukao sve startere na klupu na 20 minuta do kraja meča, posle čega se samo Dedmon vraćao na parket. "Nema tu mnogo o čemu da se diskutuje. Nismo imali nikakvu energiju, niti smo smo se trudili u toj trećoj četvrtini, tako da je rešio da nas izvede sve", prokomentarisao je Barns.

"To nismo mi. To je, iskreno, bilo sramotno izdanje. Računajući i trenere...", rekao je Luk Volton trener Sakramenta.

Ekipa Hjustona pobedila Nju Orleans 126:123, a u prvom trijumfu Rokitsa ove sezone istakao se Rasel Vestbruk sa tripl-dabl učinkom od 28 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Ispratio ga je Džejms Harden, koji je ubacio 29 koševa, dok Pelikansima nije pomogla ni odlična partija Brendona Ingrama od 35 poena, 15 uhvaćenih lopti i pet dodavanja.

Rezultati: Majami-Milvoki 131:126, Nju Orleans-Hjuston 126:123, Atlanta- Orlando 103:99, Detroit - Filadelfija 111:117, Njujork - Boston 95:118, Čikago - Toronto 84:108, Klivlend - Indijana 110:99, LA Klipersi - Finiks 122:130, San Antonio- Vašington 124:122.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track