CRVENA ZVEZDA VEČERAS GOSTUJE EFESU: Vicešampion Evrope mora pasti
Foto: Starsport@

Nema odmora

CRVENA ZVEZDA VEČERAS GOSTUJE EFESU: Vicešampion Evrope mora pasti

Košarka -

Nema predaje Iako igraju protiv favorizovanog tima - finaliste Evrolige iz prošle sezone, ekipa s Malog Kalemegdana bez bele zastavice otišla u Istanbul na meč 5. kola elitnog takmičenja

Nema vremena za odmor! Samo dva dana nakon pobede nad Megom u ABA ligi, Crvena zvezda večeras od 18.30 u Istanbulu izlazi na megdan ekipi Efesa.

U dvorani „Sinan Erdem“ igraće se meč petog kola Evrolige. Crveno-beli dolaze kao 13. tim na tabeli sa jednom pobedom i tri poraza, dok je domaćin trećeplasirana ekipa sa samo jednim porazom. Ovaj susret biće sedmi duel dva kluba, a turski predstavnik vodi sa 4-2 u pobedama.

Beron: Teška nedelja

O teškoj nedelji, gustom rasporedu i meču sa Efes pričao je Bili Beron, koji se vratio u tim nakon puta u Ameriku povodom rođenja sina.

- Ovo je početak teške nedelje, prvo Efes, pa onda Himki. Turski tim ima dubinu, svoj kvalitet, kao uostalom i svaka ekipa u Evroligi. Izvanredni bekovi, izvanredni visoki igrači. Moraćemo kao tim i celina da odigramo dobru utakmicu. Sve kreće od odbrane, tu moramo da odigramo čvrsto i agresivno, da budemo strpljivi, jer se utakmica igra 40 minuta a napad će doći uz to - rekao je Amerikanac.

foto: Profimedia

Trener momaka s Malog Kalemegdana Andrija Gavrilović svestan je jačine protivnika.

Gavrilović: Na pobedu

- Pobeda nad ekipom Mege nam je dala prostora da dišemo, ali sa druge strane, kalendar je nemilosrdan i čeka nas prva nedelja u kojoj imamo dupli program. Protivnik je vicešampion Evrope, svesni smo da nemamo imperativ, ali ne bi trebalo da napravimo korak unazad nakon nedeljnog trijumfa - izjavio je Gavrilović.

Odmah po završetku utakmice u Istanbulu ekipa Crvene zvezde vraća se u Beograd i sprema za meč protiv, Himkija koji će se igrati u četvrtak u dvorani Pionir.

U VRHUNSKOJ FORMI CRVENO-BELI, ČUVAJTE SE Vasa čeka svoju Zvezdu

Vasilije Micić, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, igraće za Efes protiv kluba u kojem se afirmisao i stekao status srpskog reprezentativca. Sjajni plej igra u životnoj formi i jedan je od ključnih igrača u sastavu šampiona Turske.

Efes je sezonu u Evroligi počeo porazom od Barselone, da bi potom vezao tri pobede, pa su redom pali Alba, Valensija i Real iz Madrida. Vasa Micić briljirao je u trijumfu Efesa na gostovanju Bursi rezultatom 95:86. Srbin je upisao dabl-dabl, na svom kontu je imao 21 poen i 11 asistencija. Vasilije Micić nosio je dres Crvene zvezde u sezoni 2015/16, a za ovaj klub igrao je i u mlađim kategorijama. S crveno-belima je u toj sezoni osvojio regionalnu ABA ligu pobedivši Megu u finalu (3:0), te prvenstvo Srbije, gde su bili bolji od Partizana (3:1).

Košarkaši Zvezde se nalaze u teškom trenutku, a večeras (18.30) gostuju Efesu, timu koji je nastavio sa sjajnim partijama iz prošle sezone i trenutno ima skor 3-1. Kec u Istanbulu je zato 1,17, dok pobeda crveno-beli nosi veliku kvotu 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Crvena zvezda.

(Kurir.rs / Anja Vukašinović / Foto:Starsport@)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track