PARTIZAN SUTRA IGRA U FRANCUSKOJ: A sad, izmislimo pobedu u Limožu
Foto: Starsport@

Novi izazov

PARTIZAN SUTRA IGRA U FRANCUSKOJ: A sad, izmislimo pobedu u Limožu

Košarka -

Jasno Sada je najvažnije da izdržimo ovaj ritam igranja na strani, a čeka nas fizički veoma dobra ekipa, kaže trener Trinkijeri

Košarkaši Partizana, samo što su se vratili iz Ljubljane, ponovo moraju na put. Sutra u petom kolu Evrokupa u Francuskoj igraju protiv Limoža, ekipe koja baš protiv crno-belih želi da se vrati na pobednički kolosek.

Međutim, u mnogo čemu se pitaju crno-beli, jedini neporaženi tim u Evrokupu. Baš kao i kolege iz fudbalske sekcije, Partizanu ide bolje u Evropi nego u takmičenju koje se smatra domaćim (ABA liga). Trener Andrea Trinkijeri je juče pred put u Limož rekao da nije iznenađen učinkom njegovih momaka u Evrokupu.

- Znam kako je, znam zašto. Ponekad neke stvari idu kako treba. Mislim da smo odigrali jako solidne utakmice i zato smo ih dobili - rekao je Italijan, a potom se osvrnuo na pakleni ritam gostovanja:

- U ovom trenutku je najvažnije da izdržimo i da ne bude povreda. Odigrali smo veoma lošu utakmicu u Ljubljani. Želim da izmislimo kako da igramo ovu tešku utakmicu. Oni su super fizička ekipa, dosta šutiraju trojke. Biće zanimljivo. Limož je bio u igri na svim mečevima koje su izgubili. Čak su i protiv Lokomotive imali šansu. Imaju mnogo šutera i dobre su atlete. Moramo da budemo vrlo pametni, da zadržimo ritam i tempo utakmice u našim rukama.

Braun Slab za Trinkijerija ENTONI POTPISAO ZA LIMOŽ!

Interesantno je da je Limož pre nekoliko dana pojačao Entoni Braun, koji je prošle sezone proveo mesec dana u Partizanu. Amerikanac nije prošao Trinkijerijev test.

foto: Starsport@

- Znamo njegove karakteristike. Prošle godine je platio, ali to nije sigurno njegova greška. Ali nekad kad je situacija teška, moraš da doneseš neke odluke - prokomentarisao je trener Partizana.

(Kurir.rs / P. G. / Foto: Starsport@)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track