BORIŠA SIMANIĆ POSLE VELIKE POBEDE NAD HIMKIJEM: Moji poeni? Vežbao sam...
Foto: Starsport©

EVROLIGA

BORIŠA SIMANIĆ POSLE VELIKE POBEDE NAD HIMKIJEM: Moji poeni? Vežbao sam...

Košarka -

Krilni košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić nije želeo da ističe lični učinak u pobedi nad Himkijem (90:78) u Evroligi.

Simanić je sa 18 poena bio najefikasniji pojedinac meča u hali "Aleksandar Nikolić", ali je velike zasluge pripisao bekovima u zaustavljaju zvezde Himkija Alekseja Šveda.

"Velike zasluge pripadaju našim bekovima, svi znamo da je Šved motor ekipe Himkija. Odradili su odličan posao, zaustavili su ga i ostalo je bilo sve lakše", rekao je Simanić novinarima posle utakmice.

Simanić je pokrenuo prvaka Srbije i Jadrana već na startu meča kada je ubacio svih osam poena i kasnije trasirao put ka trijumf.

"Naravno da je sve bilo lakše posle toga. Ubacio sam šuteve, to vežbam svaki dan i isplatilo se", uz osmeh kaže Simanić.

Crveno-beli su prekinuli seriju od tri poraza u nizu u najjačem evropskom takmičenju i to u pravom momentu, smatra Simanić.

"Važna pobeda za samopouzdanje, u pravo vreme. Okrećemo se ABA ligi i Ciboni i da nastavimo u istom ritmu. Početak sezone nije bio onakav kakav smo planirali, ali moramo dalje".

On se kratko dotakao i koliko je bilo teško igrati bez kapitena Branka Lazića zbog sukoba sa Janisom Timom kada je isključen.

"Lazić je bio zadužen za Šveda i kada je izašao, iako znamo da mogu da ga zamene ostali bekovi, bilo je teško", zaključio je krilni košarkaš i pohvalio ambijent u dvorani.

Crveno-beli takmičenje u Evroligi nastavljaju sledećeg četvrtka kada u Štark arenu stiže Real Madrid.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track