Obraćanje javnosti

ČOVIĆ PRELOMIO! BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU: Dragan Šakota novi trener Crvene zvezde!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je novog trenera, u pitanju je Dragan Šakota.

Predstavnicima medija se obratio prvi čovek kluba Nebojša Čović i saopštio ko je novi trener.

Dragan Šakota je drugi put u Crvenoj zvezdi. Prvi put je vodio crveno-bele u periodu 2005-2007, a da je osvojio jedan kup. Potpisao je na 1+1 sezonu.

Trenersku karijeru je počeo 1983. godine u tadašnjem IMT sa Novog Beograda. Trenirao je Zadar i Cibonu pre nego je otišao u Grčku gde je dugo radio. Vodio je od 1990. godine PAOK, Apolon, Iraklis, Peristeri, Aris, AEK, Olimpijakos do 2004. godine.

Bio je pomoćnik u reprezentaciji u sezonama 1989-1990, 1999. i 2004-2005. godine. Mesto selektora reprezentacije uzeo je 2006. godine.

Poslednjih godina je radio kao trener AEK-a iz Atine. Sa žuto-crnima je osvojio FIBA Kup šampiona, kao i grčki kup.

"Gospodin Šakota je posle detaljnih analiza i ne samo sa njim, već odlukom predsedništva odabran za trenera Crvene zvezde. Naši ciljevi su isti, a to je prvo mesto u ABA, a što se tiče Evrolige, svaka pobeda je dobrodošla. Shodno našim mogućnostima trudićemo se i u Evroligi, ali naš prioritet je ABA. Čestitam Šakoti i želim uspeh i njemu i nama. Ugovor je potpisan na jednu plus jednu godinu saradnje, a što se promena u stručnom štabu tiče, videćemo... Čemu žurba, zasad je štab onakav kakav jeste. Gavrilović je veoma korektan i hrabar čovek koji se prihvatio da vodi klub u teškoj situaciji. Prepustimo se vremenu i videćemo šta će se još događati. Šakota će kreirati sve te stvari u sportskom delu", rekao je Čović.

"Želeo bih da vas pozdravim i da nam poželim dobru saradnju. I u prošlosti smo dobro sarađivali. Crvena zvezda je predstavnik Srbije u Evroligi, ima veliki broj navijača i vrlo je lako prihvatiti poziv sa Malog Kalemegdana. Pridružujem ovom stručnom štabu, ne kažu džaba Amerikanci da "što više trenera, to bolji trening". Videćemo, možda se zbog ritma utakmica i velikog obima posla još neko pridruži. Ja sam u AEK-u imao trogodišnji ugovor koji je isticao. Namerno sam odabrao situaciju da budem sportski direktor jer sam očekivao priliku zvanu Evroliga, pa tek onda veliki klub u tom takmičenju. Mislim da je moj tim odlično selektiran, promene su ponekad neophodne, ali ih niko ne želi", rekao je Dragan Šakota.

Dejan Petković/Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track