CRNO-BELI PRED TOP 16: Nikola Lončar detaljno analizirao rivale Partizana u Evrokupu i najavio pojačanje
Foto: Starsport©

CILJ JE ČETVRTFINALE

CRNO-BELI PRED TOP 16: Nikola Lončar detaljno analizirao rivale Partizana u Evrokupu i najavio pojačanje

Košarka -

Sportski direktor Partizana Nikola Lončar izrazio je zadovoljstvo učinkom ekipe u prvoj fazi Evrokupa i najavio visoke ambicije u nastavku takmičenja.

Crno-beli su pobedom nad Limožom u sredu uveče u "Štark areni" završili takmičenje u Grupi B zauzevši drugo mesto sa skorom 7-3.

"Kad podvučemo crtu, možda smo mogli i prvi, ali to nije važno. Pokazali smo da smo među ozbiljnijim ekipama u TOP 16", počeo je Lončar priču za Partizanov jutjub kanal.

Ekipa trenera Andree Trinkijerija će igrati u Grupi E sa Virtusom, Darušafakom i Trentom.

"Cilj je biti u prva dva", kategoričan je Lončar.

Svakako da je favorit ne samo u grupi, već u celom Evrokupu, ekipa Virtusa, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, a na terenu Miloš Teodosić i Stefan Marković.

"Virtus i sjajan tim, a pritom ne mislim samo na Teodosića i Markovića, već i na druge odlične italijanske i američke igrače. To je klub sa sjajnom tradicijom, ali mi idemo na pobedu, pa i protiv Saše Đorđevića", nastavlja prvi operativac iz Humske 1.

Iskreno govoreći o ostalim protivnicima, Lončar ih poštuje, ali smatra da je Partizan bolji.

"Verujem u nas i naše mogućnosti. Tih 7-3 nam daju za pravo da možemo da se ponašamo kao ekipa koja je ozbiljnija od Darušafake. Istina, nezgodan su rival, sa mnogo američkih košarkaša. Nema lakih rivala u TOP 16, ali mislim da smo bolji u svakom pogledu. To treba pokazati na terenu, i to ne samo u Beogradu pred našim navijačima, jer nam je za prolaz dalje neophodna jedna ili dve pobede na strani".

Crno-beli su se sa Trentom sastajali i prošle sezone.

"Sa Trentom imamo iskustva. Prošle godine smo tamo izgubili, a ovde jedva dobili. Nezgodna su, atipična ekipa, niska. Putovanje je nezgodno, nema blizu aerodroma. Ima sitnica koje mogu da izbace ekipu iz takta. Realno, Trento je ipak najslabiji u grupi, ali treba ih pobediti".

Lončar podseća na još detalja oko terena.

"Moramo da podsetimo i da ćemo tokom TOP 16 faze imati i težak raspored u ABA ligi".

Za očekivati je da se Partizan još pojača.

"Otvoreno je mesto odlaskom Parahuskog. Pratimo tržište, ali nećemo nikoga dovoditi samo da bismo doveli", zaključio je Nikola Lončar.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track