NOVI TRENER, VIŠI CILJEVI: Aleksandar Todorov novi selektor reprezentacije Severne Makedonije!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

NOVI TRENER, VIŠI CILJEVI: Aleksandar Todorov novi selektor reprezentacije Severne Makedonije!

Košarka -

Makedonski trener Aleksandar Todorov od danas je zvanično novi selektor muške košarkaške reprezentacije Severne Makedonije.

Kao glavne ciljeve Todorov je naveo plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine i podmladjivanje reprezentacije.

Severna Makedonija je u kvalifikacionoj grupi B sa Italijom, Rusijom i Estonijom, a prvu utakmicu igra 20. februara u Skoplju. ; Todorov je rekao da će mu pomagati trener MZT Skoplje Djordji Kočov i da će u ;stručnom štabu imati još tri trenera, čija će imena saopštiti narednih dana kada dobije zvaničnu dozvolu klubova.

Za kondicioni deo biće zadužen Turčin Eren Handjun, trener Banvita.

Novi selektor Severne Makedonije sada trenira rumunski tim Krajova, a ranije je vodio 15 makedonskih i stranih ekipa. Medju njima je i MZT Skoplje sa kojim je 2012. osvojio prvu nacinalnu titulu.

Ugovor 46-godišnjeg trenera iz Skoplja sa Košarkaškom federacijom Severne Makedonije predvidja da u će, slučaju plasmana na predstojeće Evropsko prventvo, saradnja trajati do 2025. godine, odnosno dva FIBA ciklusa – jedan za plasman na Svetski kup 2023. godine, a drugi za plasman na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Todorov je 14. makedonski selektor, a deseti Makedonac na čelu nacionalnog tima. Na klupi Severne Makedonije nasledio je Jordanča Davitkova.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track