ZVEZDA GOSTUJE U KAZANJU Šakota: Zenit kao da je španski tim, pokušaćemo da pariramo
Foto: Beta AP

EVROLIGA

ZVEZDA GOSTUJE U KAZANJU Šakota: Zenit kao da je španski tim, pokušaćemo da pariramo

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da parira Zenitu u utakmici Evrolige.

"Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, rezultati Zenita skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice", rekao je Šakota, a preneo sajt Zvezde.

foto: Beta Branislav Božić

On je dodao da će predstojeća utakmica biti dijametralno suprotna od one u Milanu kada je Zvezda slavila nad Olimpijom.

"Ne mogu da predvidim koliko je njima Kazanj domaći teren ili ne, ali kada pričamo o nekim utakmicama iz kojih pokušavamo da izvučemo neka iskustva da bismo ih iskoristili, pozivamo se na neke dobre utakmice. Milano nam je u onom trenutku odgovarao po načinu igranja. Imali smo dosta mogućnosti da se koncentrišemo i da igramo duže napade. Mi ćemo da probamo da pariramo Zenitu, a da li će to biti kao u Milanu, sumnjam jer je drugi profil ekipe. Trudićemo se da nađemo rešenje i u ovakvoj igri".

foto: Starsport©

Iskusni stručnjak se osvrnuo na povratak Vladimira Štimca u Crvenu zvezdu "Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti i to je ono što smo tražili", zaključio je on.

Utakmica između Zenita i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati u Kazanju.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track