ZAHVALNICA NAVIJAČIMA

KURIR U ARENI! CRNO-BELI SVESNI VAŽNOSTI POBEDE, ALI NE ŽELE EUFORIJU Evo šta su košarkaši Partizana rekli posle Virtusa

Košarka -

Košarkaši Partizana svesni su važnosti pobede nad Virtusom, ali tvrde da ih euforija neće poneti.

Crno-beli su savladali ekipu Aleksandra Đorđevića 99:81 u punoj "Štark areni".

Kapiten Partizana Novica Veličković je odmah posle meča podsetio da njegovu ekipu već za vikend očekuje derbi u ABA ligi sa Cedevita Olimpijom.

"Treba da dobijemo tu utakmicu, jer jurimo prvo mesto u ABA ligi. Neće biti nimalo lako, jer je ovo večeras je bilo energetski veoma iscrpljujuće. Navijači treba da dođu da nas poguraju", rekao je Veličković i dodao da euforije ne sme da bude:

"Nijedan zreo igrač ne treba da bude euforičan. Velika je ovo pobeda, ali ne treba da se diže euforija zbog ovoga. Tek je sredina sezone".

Poseban osvrt zaslužili su navijači.

"Lepo smo se osećali pred 17.000 ljudi, zahvalio sam im se i pozvao da dođu protiv Cedevite. Dugo nisam igrao u punoj Areni, ovo je bilo prelepo, navijači Partizana su ponovo pokazali da su najbolji".

Posle meča zagrlio se sa Milošem Teodosićem.

"Mi smo prijatelji, znamo se od desete, 11. godine. On mi je jedan od najdražih saigrača. Neko ko oseća košarku, takav se retko rađa. Ljudi treba da uživaju u njegovim igrama. Mnogo je teško čuvati, a danas smo donekle uspeli da ga zaustavimo", zaključio je Novica Veličković.

Loptu na zemlju pokušava da spusti i Nemanja Gordić.

"Moramo da budemo svesni da je ovo tek početak TOP 16. Dobro smo se spremili, i uz sjajnu podršku s tribina, uspeli smo da ispoštujemo plan, a imali smo i dobre procente šuta", kaže Gordić.

Na pitanje da li je mogao da očekuje ovako ubedljiv trijumf, odgovorio je:

"Ne mogu da kažem da smo očekivali. Nismo o tome razmišljali, već samo da budemo fokusirani".

I Gordić je apostrofirao atmosferu.

"Hvala navijačima, videlo su koliko nam znače, nadam se da će nastaviti da nas podržavaju. Napravili su fenomenalnu energiju, koja nas je nosila".

Ni Gordić nije propustio prilliku da nahvali Teodosića.

"Koliko se može neutralisati, uspeli smo. Svi znamo kakav je igrač Teo. Trudili smo se da mu otežamo, veći deo meča smo uspeli", završio je Nemanja Gordić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track