ŠAKOTA: Ne mogu Brauna da držim sve vreme u igri! Nemamo vremena za odmor
Foto: Stasport@

Trener Zvezde posle poraza od Žalgirisa

ŠAKOTA: Ne mogu Brauna da držim sve vreme u igri! Nemamo vremena za odmor

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je posle večerašnjeg poraza od Žalgirisa da je ovakav rezultat možda i mogao da se očekuje, s obzirom na to da crveno-beli nemaju vremena za odmor, ali i da su ostali bez nekih važnih igrača.

"Čestitke ekipi Žalgirisa, igrali su bolje i pametnije. Borili smo se koliko smo mogli i imali energije, nemojte da zaboravite da smo ostali bez nekoliko igrača, možda je mogao da se predvidi ovakav ishod", rekao je Šakota na konferenciji za medije.

Žalgiris je slavio u Beogradskoj areni sa 76:70 u 19. kolu Evrolige.

Šakota je ocenio da je na utakmicu uticao sastav koji je imao, jer je morao da vodi računa o minutima koji igrači igraju.

"Možda se desio pad koncentracije u nekim momentima, a ja moram da vodim računa o minutaži. Ne mogu (Lorenca) Brauna da držim sve vreme u igri. Imaju vrhunskog trenera i u prekidima su napravili veliku seriju, koju smo mi trebali da prekidamo faulovima, a to nismo uradili. To je moja jedina zamerka", kazao je Šakota.

On se osvrnuo i na veoma gust raspored crveno-belih u evropskom takmičenju.

"Mislim da ću ući u jednu drugu temu. Nije ispalo fer da u duplom programu igramo dve utakmice u dva dana. Žalgiris i Alba imaju po tri dana i to je užasna prednost. Mi ovako ne možemo da napravimo trening i ostali smo bez dva igrača u poslednjoj utakmici, a od ranije smo bez Filipa (Čović) i Marka (Jagodić-Kuridža). Morali smo ozbiljno da shvatimo i utakmicu s Megom, tako da su ove dve ekipe u ozbiljnoj prednosti", rekao je Šakota.

On je kao glavnog igrača istakao Brauna i rekao da ponekad igra Crvene zvezde zavisi upravo od Amerikanca.

"Braun nema svežinu kao inače, nije bio siguran u svoje noge, da tako kažem. Juče je trenirao s problemima. Na neki način njegov kvalitet igre odredjuje u Evroligi kako ćemo da igramo. Nije to samo jedna stvar, zamerio sam im početak utakmice kada smo ih pustili da se razigraju i bili u minusu, kao i u trećoj četvrtini. Ta dva momenta su nas dovela do toga da uzgubimo samopouzdanje, a onda i tečnost koju smo imali na mnogo utakmica", rekao je trener Zvezde.

On je dodao i da njegovi igrači neće imati trening pred utakmicu s Albom, kao i da neće moći da računa na Dejana Davidovca i Marka Jagodić-Kuridžu.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track