DOBRA NOĆ NAŠIH KOŠARKAŠA: Bogdan i Bjelica dvocifreni u porazu od Jute (VIDEO)
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

nba

DOBRA NOĆ NAŠIH KOŠARKAŠA: Bogdan i Bjelica dvocifreni u porazu od Jute (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Jute ubedljivo su savladali Sakramento u Solt Lejk Sitiju 123:101, a meč je obeležio povratak na teren oporavljenog Bogdana Bogdanovića.

Srpski internacionalac je na terenu je proveo 23 minuta i ostvario je učinak od 11 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je i Bjelica postigao 10 poena i tri skoka, uz asistenciju i ukradenu loptu za 33 minuta na terenu.

Kada je reč o samom meču, Juta je od samog starta krenula žestoko pa je već posle prve deonice povela 38:22. Do poluvremena Sakramento je uspeo samo da spreči protivnika da ne poveća razliku. Ipak, po dolasku sa odmora, Bojan Bogdanović, uz raspoložene Rudija Gobera i Mičela Donovana, dodatno pojačavaju ritam i čuvaju dvocifrenu prednost do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bojan Bogdanović sa 30 poena, Rudi Gober je upisao 28 poena, 15 skokova, dve ukradene lopte i tri blokade, dok je Donovan Mičel postigao 22. Sa druge strane, u poraženom sastavu prednjačio je Diaron Foks sa 21 poenom.

foto: AP

Od srpskih košarkaša je na terenu mogao da se nađe još Alen Smailagić, ali je on pobedu Golden Stejt Voriorsa nad Orlandom (109:95) ispratio sa klupe. Najzaslužniji za trijumf ratnika bio je Dianđelo Rasel sa 26 poena, dok je u poraženom sastavu najbolji bio Markel Fulc sa 23.

Derbi dana odigran je u Teksasu gde su Los Anđeles Lejkersi u gostima savladali Hjuston rezultatom 124:115 (27:34, 32:31, 32:17, 33:33). Odličnu partiju odigrao je Lebron Džejms koji je sa 31 poenom i 12 asistencija bio najzaslužniji za slavlje Jezeraša, dok Raketama nisu pomogli ni sjajni Rasel Vestbruk i Džejms Harden. Plejmejker Rokitsa je koš Lejkersa zatrpao sa 35 poena, dok je Brada postigao poen manje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track