MAJKL MELOUN O DOLASKU MEĐU ORLOVE: Čujem se sa Kokoškovim, želim da budem uz Srbiju!
Foto: AP/Craig Mitchelldyer

Čekajući OI u Tokiju

MAJKL MELOUN O DOLASKU MEĐU ORLOVE: Čujem se sa Kokoškovim, želim da budem uz Srbiju!

Košarka -

Majkl Meloun ne krije da se raduje dolasku u Srbiju i saradnji s novim selektorom naše reprezentacije

Nije dugo trajala nedoumica da li će trener Denvera Majkl Meloun u junu biti uz reprezentaciju Srbije. Meloun je nedavno demantovao da će to uraditi, ali se ispostavilo da mu se samo nije svidelo pitanje novinara.

Njegove reči „to nije istina“ odnosile su se isključivo na funkciju pomoćnika Igora Kokoškova. Što se tiče saradnje s novim selektorom tokom kvalifikacionih prozora za Olimpijske igre, tu neće biti problema.

- Vodim dijalog s Kokoškovim. Imali smo sjajne razgovore. Još ništa nije zvanično dogovoreno, ali to je nešto za šta sam definitivno zainteresovan. Nastaviću da razgovaram sa Igorom i Košarkaškim savezom Srbije o tome. Ako postignemo dogovor, to će biti sjajno i biće to odlična prilika - rekao je Meloun za RTS.

On je dodao da njegov dolazak u Srbiju nema veze sa učešćem Nikole Jokića u kvalifikacijama, mada je teško poverovati u te reči.

- Moji razgovori sa Igorom su striktno između nas dvojice i nemaju veze s Nikolom. Ne želim da dodajem nikakav pritisak na njega. To je poslednje što bih hteo da uradim - zaključio je Meloun.

Opet blistao Srbin razbio i Minesotu

Košarkaši Denvera pobedili su ekipu Minesote u gostima sa 107:100. Nikola Jokić je na terenu proveo 34 minuta i upisao 17 poena, 13 skokova i pet asistencija. Veče u NBA obeležio je Demijan Lilard, koji je u pobedi Portlanda nad Golden Stejtom (129:124) ubacio 61 poen.

Tera po starom Jokić: Još ništa ne znam

Jokić je ostao zakopčan do grla kada je u pitanju nastup za reprezentaciju Srbije tokom kvalifikacionih prozora u junu. - Pa ne znam. Ne znam ni za trenera, ne znam ni za sebe... Fokusiram se sada još na ovu sezonu, još je ostalo oko 40 utakmica. Mnogo je to, stvarno. Nema odgovora za sada - rekao je Jokić.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track