ŠOKIRAN SAM! DELONTE JE BIO SJAJAN MOMAK: Saša Pavlović potresen stanjem bivšeg košarkaša (FOTO)
Foto: Youtube, Beta

Užas

ŠOKIRAN SAM! DELONTE JE BIO SJAJAN MOMAK: Saša Pavlović potresen stanjem bivšeg košarkaša (FOTO)

Košarka -

Nije mu lako On je imao super odnos sa svima nama u Klivlendu, ali je još u to vreme imao mentalne probleme. Mnogi su pokušavali da mu pomognu, ali uzalud, kaže Saša za Kurir

Užasno stanje nekadašnjeg NBA košarkaša Delontea Vesta, koga danas kao beskućnika i prosjaka prebijaju na ulicama, šokirala je i njegovog nekadašnjeg saigrača Sašu Pavlovića.

Pavlović je s Delonteom igrao u Klivlendu i Bostonu i odlično ga poznaje. Bivši igrač Partizana, a sada član uprave crno-belih za Kurir kaže da se za Vestove probleme znalo i tada, te da su mnogi pokušavali da mu pomognu.

- Baš me potreslo kad sam video snimak kako Vest sada izgleda i dobija batine na auto-putu. Igrao sam s njim u Klivlendu i Bostonu. Bio je veoma inteligentan, a imao je odličan odnos sa svima nama. Vrhunski igrač - kaže Pavlović, koji je delio svlačionicu sa ovim bekom dve godine u Kavalirsima i jednu u Seltiksima.

foto: EPA

Na pitanje da li se tada znalo za Delonteove psihičke probleme, Pavlović odgovara:

- Da, nije to moglo da se ne primeti jer su sezone duge. Imao je nekoliko ispada. Klubovi za koje je igrao su pokušavali da mu pomognu. Verujem da će sada NBA naći način da se pobrine o njemu.

Delonteu Vestu je odavno dijagnostikovana mentalna bolest bipolarni poremećaj. Radi se o manično-depresivnoj psihozi, čiji su simptomi, između ostalih, manično ponašanje i agresija praćena teškim depresijama.

Najnoviji snimci na kojima se vidi kako Vest dobija batine na auto-putu u blizini Vašingtona i gde izgleda kao prosjak uzburkali su javnost. Prema najnovijim informacijama, Vest je flašom nasrnuo na vozača automobila, posle čega je došlo do incidenta.

Pokrenuta akcija Poznate ličnosti žele da pomognu

Mnoge poznate ličnosti u SAD reagovale su nakon uznemirujućeg snimka. Džamir Nelson, bivši saigrač Delontea Vesta, ponudio je pomoć, isto je uradio i njegov trener iz dana na koledžu Fil Martineli. U akciju se uključila i NFL zvezda Dez Brajant. Kako prenose američki mediji, NBA liga namerava da pomogne bivšem košarkašu i njegovoj porodici.

Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track