DIVAC JE ZBOG KOBIJA NAPUSTIO LEJKERSE: Vlade se mnogo godina kasnije OVIM gestom našalio sa Brajantom (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP

veza za sva vremena

DIVAC JE ZBOG KOBIJA NAPUSTIO LEJKERSE: Vlade se mnogo godina kasnije OVIM gestom našalio sa Brajantom (VIDEO)

Košarka -

Tragična smrt legendarnog američkog košarkaša Kobija Brajanta glavna je tema svih svetskih medija. Nagađa se o razlozima pada helikoptera u kom je as Lejkersa bio sa trinaestogodišnjom naslednicom Đijanom.

U mnogobrojnim tekstovima, često se može naći veza "crne Mambe" i srpskog asa Vlada Divca, koji je zbog dolaska tadašnjeg rukija morao da napusti Lejkerse i preseli se u Šarlot. Divac je tada kao jedan od boljih asistenata lige na poziciji centra, otišao prilično razočaran stavom generalnog menadžera kluba Džerija Vesta, da bi mnoogo godina kasnije priznao, kako je čovek čija se silueta nalazi na logu NBA lige napravio najbolji potez za tim iz Los Anđelesa.

Vlade i Kobi, koji je umesto u Šarlotu završio u Lejkersima, su kasnije postali prijatelji, a Divac se i prilikom poslednje utakmice Kobija Brajanta u Sakramentu 8. januara 2016. godine, kao generalni menadžer Kingsa našalio sa Brajantom.

- Divac mi je dao dres Šarlota sa brojem 8, to je bilo fenomenalno. On ima sjajan smisao za humor, koji se odlično uklapa sa mojim sarkazmom - rekao je američkim medijima Brajant, podsetivši na to da je trebalo da završi u Šarlotu, da ga oni nisu menjali za Divca.

To je bio deo trejda 1996. godine, kada su Los Anđelesu data prava da draftuje tada 17-godišnjeg momka pred kojim je bila neverovatna budućnost.

Legendarni NBA as Kobi Brajant u večnost je otišao sa svojom mezimicom. Kobi je sa ćerkom Đijanom išao na njenu utakmicu kada je, prema navodima američkih medija, helikopter zbog magle udario u planinu, zapalio se i izgoreo.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track