NEKA TI JE ŠTO LAKŠI PRELAZ NA SLEDEĆI NIVO: Srpski košarkaš se potresnim rečima oprostio od Kobija Brajanta
Foto: Privatna arhiva/Profimedia

sreli su se u lejkersima

NEKA TI JE ŠTO LAKŠI PRELAZ NA SLEDEĆI NIVO: Srpski košarkaš se potresnim rečima oprostio od Kobija Brajanta

Košarka -

Tragična pogibija amerčkog košarkaša Kobija Brajanta nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Dejan Koturović, bivši košarkaški reprezentativac naše zemlje, evropski šampion iz Atine 1995. i svetski prvak 2002, gosine u Indijanapolisu, se potresnim rećima oprostio od Brajanta sa kojim je jednog leta igrao u Lejkersima.

- Igrao sam za LA Lejkerse nešto kratko, jednog leta... kad god je Kobi imao loptu u rukama čulo bi se nešto poput talasastog huka pune hale gledalaca počev od neizvesnosti pa obavezno do oduševljenja atraktivnošću i munjevitošću bilo kojeg pokreta u njegovoj akciji. Mislim da znam i zašto je dobio nadimak Mamba. Glupo je da ja ili bilo ko tu priča koliko je veliki igrač bio jer svi znamo da je svojim partijama bukvalno održavao svetsku košarku na najvišem nivou pomerajući iznova granice magičnog stila ove igre. Čudne su sudbine Kobi...neka ti je što lakši prelaz na sledeći nivo, napisao je Koturović.

Legendarni NBA as Kobi Brajant u večnost je otišao sa svojom mezimicom. Kobi je sa ćerkom Đijanom išao na njenu utakmicu kada je, prema navodima američkih medija, helikopter zbog magle udario u planinu, zapalio se i izgoreo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track