27 RAZLIKE NIJE NIŠTA! Sakramento u ludom meču pobedio za KOBIJA uz sjajne partije naših asova (VIDEO)
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

nba

27 RAZLIKE NIJE NIŠTA! Sakramento u ludom meču pobedio za KOBIJA uz sjajne partije naših asova (VIDEO)

Košarka -

Sakramento Kingsi su nakon produžetka savladali Minesotu u gostima sa 133:129.

Najzaslužniji za trijumf Kingsa bio je Badi Hild, koji je stigao do rekorda karijere od 42 postignuta poena.

Bogdanović je u ovom uspehu "kraljeva" kumovao kao starter, istina sa skromnijim učinkom nego što je priželjkivao - 11 poena (šut za dva 2/3, za tri 2/8), uz šest skokova i krađu, a Bjelica je bio na korak od tripl-dabla: postigao je 20 poena šutirajući 3/4 za dva, 4/6 za tri, uz devet skokova, osam asistencija, ali i čak tri blokade i dve osvojene lopte. Na drugoj strani, Endrju Vigins je imao 36 poena, Kovington 24, Tauns 23.

Sakramento je, tako iako je gubio sa 27 razlike, trijumfovao u Minesoti posle produžetka sa 129:133. Međutim, jače od bilo kakve statistike - bile su emocije.

U znak sećanja na legendanu "mambu", Kobija Brajanta, neki od aktera ovog meča, poput Bogdana, došli su u patikama na kojima su ispisali "počivaj u miru #24", što je jedan od dva broja koje je legendarni košarkaš nosio u Lejkersima.

Nekako je sve bilo u zanku broja 24. Badi Hild koji nosi na dresu broj 24 je do 42 poena došao - uz 24 šuta, osam skokova i isto toliko asistencija. Možda i previše poređenja sa Kobijem i njegovim brojkama, ali - ova noć u Mineapolisu je bila posvećena Brajantu. Kao i misli mnogih na planeti. Bogdanović, i za igru izuzetno raspoloženi Bjelica su, prosto, bili deo jedne veće priče. I, kao takvi, ostvarili su podvig u najemotivnijem meču kog su ikada igrali.

foto: AP

Za ovakvu partiju Hilda, čestitke su došle i od Bogdanovića:

"Ponosan sam na tebe, brate. Tako se poštuje dres sa brojem 24".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track