TRENER PANATINAIKOSA POSLE PORAZA U ARENI Pitino: Izgubljene lopte su rešile pitanje pobednika u ovom meču!
Foto: AP

IZJAVA POSLE MEČA

TRENER PANATINAIKOSA POSLE PORAZA U ARENI Pitino: Izgubljene lopte su rešile pitanje pobednika u ovom meču!

Košarka -

Trener košarkaša Panatinaikosa Rik Pitino rekao je da su izgubljene lopte uzrok poraza njegove ekipe večeras u Areni protiv Crvene zvezde.

"U poslednjih nekoliko utakmica nisam bio impresioniran igrom moje ekipe, večeras smo šutirali 26 odsto za tri poena, 42 odsto za dva, dobro smo skakali, ali ne možeš da izgubiš 18 lopti, praktično smo time sebe uništili", rekao je Pitino.

On je dodao da je ekipa imala vremena da se pripremi za utakmicu, ali je podsetio da je imao problema sa povredama igrača.

"Imali smo dva poena razlike, ali kada izgubite 18 lopti sami sebe pobedjujete. Pohvala Zvezdi za odbranu, ali izgubljenim loptama vraćate protivnika u igru. Kada je utakmica na mali broj poena, gde se sve rešava odbranom, ne smeš da gubiš lopte, ali to ne umanjuje pobedu Zvezde", naveo je on.

"Čestitam Zvezdi, pogadjali su važne šuteve. Mnogo ekipa će se boriti za plasman medju četiri najbolje, moramo da nastavimo da se borimo", dodao je Pitino.

On je u završnici utakmice dobio tehničku grešku, ali je rekao da nije prigovarao sudiji, već da je vikao na svoje igrače jer su dozvolili protivniku da postigne "trojku".

"Nikada ne pričam o sudjenju, ali ovo je bilo smešna odluka. Nekada i sudije prave greške kao i mi treneri i igrači. Nikada nisam prigovarao", rekao je Pitino.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track