KONFERENCIJA

SONJA VASIĆ POSLE POBEDE NAD NIGERIJOM: Najteže je igrati unapred dobijene mečeve! KURIR TV

Košarka -

Krlini centar Srbije Sonja Vasić izjavila je da je još jednom timski duh i poverenje među igračcicama donelo prevagu u meču protiv Nigerije.

"Najteže je igrati te unapred dobijene utakmice, protiv rivala koji nema ništa da izgubi, a gde smo mi favoriti. Na momente smo prikazivali našu igru, ali to nije bilo definitivno svih 40 minuta. Kolektivnost i činjenica da se dugo poznajemo, dala je rezultat da poslednje napete minute odigramo hladne glave", rekla je Vasić novinarima.

Vasić je istakla da je tim protiv Nigerije igrao sa kraćom rotacijom nego obično.

"Stručni štab nas je dobro pripremio, ali mi plan nismo ispoštovale. Nigerija je izuzetan fizički tim, igrale su jako sve vreme. Za nas je dosta atipično da smo imale dosta skrećenu rotaciju. Nedostajala nam je ta energija klupe. Mi smo navikle da su svetla uvek uperena u Anu, Jelenu ili mene. Ali, ako se imalo razumeš u košarku, jasno ti je koliko su nama važne Nevena, ili recimo Pejdž kad je bila tu. Da sav taj ''prljavi'' posao obavi klupa".

Ni košarkašica španske Djirone nije htela da priča o skoro sigurnoj karti za Tokio.

"Čekamo sutra, najviše što se nadam da ćemo sutra protiv Mozambika da odigramo našu najbolju utakmicu. Pozvala bih publiku da dođe da nas podrži", zaključila je Vasić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track