DRAGAN ŠAKOTA PRED KUP U NIŠU: Ovo je zanimljivo takmičenje u kome svako vrlo lako može da dođe do trofeja!
Foto: Starsport©

IZJAVA

DRAGAN ŠAKOTA PRED KUP U NIŠU: Ovo je zanimljivo takmičenje u kome svako vrlo lako može da dođe do trofeja!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je danas da poštuje takmičenje u Kupu Radivoja Koraća, u kome svaka ekipa može da se nada trofeju.

"Specifično takmičenje prema kome moramo da pokažemo respekt. U nacionalnom kupu svi imaju pravo da razmišljaju o trofeju i to sam doživeo još 1987. godine kada sam vodeći ekipu iz Prve B lige stigao do trofeja u konkurenciji klubova koji su na papiru bili mnogo jači. Od tada sam naučio da svakom protivniku treba ukazati puno poštovanje", rekao je Šakota za sajt kluba.

Kup Radivoja Koraća igra se od 13. do 16. februara u Nišu. Zvezda će u četvrtfinalu od 17 časova igrati protiv Radničkog sa Crvenog Krsta koji se takmiči u drugoj ligi Srbije.

"Takmičenje je takvo da će se igrati uzastopne utakmice, ali za nas je to ove sezone već ustaljena praksa da igramo u tom ritmu. Razmišljamo samo o Radničkom i prvoj utakmici na turniru", naveo je trener crveno-belih.

Šakota neće moći da računa na Stratosa Perperoglua zbog kvote od četiri strana igrača za Kup Radivoja Koraća.

U sastavuće biti i Čarls Dženkins koji godinama ima srpski pasoš, dok je srpski državljanin postao i Amerikanac Kevin Panter.

Centar Zvezde Vladimir Štimac rekao je da će ekipa posle teškog rasporeda pokušati da se oporavi za početak takmičenja.

"Na papiru smo favoriti protiv Radničkog, ali imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača i treba oprezno pristupiti toj utakmici. Da se ne ponavljamo svake godine, zna se u kom formatu se igra Kup, tri utakmice u tri, četiri dana, ali i mogućnost da se osvoji trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, naš cilj se zna, ali nismo jedini koji žele trofej i to u nepredvidivom takmičenju kakav je Kup Radivoja Koraća", naveo je on.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track