GRUZIJA MOŽE DA BUDE NEZGODAN RIVAL: Košarkaši Srbije oprezni pred drugi kvalifikacioni meč za EP
Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

ŽELE POBEDU

GRUZIJA MOŽE DA BUDE NEZGODAN RIVAL: Košarkaši Srbije oprezni pred drugi kvalifikacioni meč za EP

Košarka -

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Rebić rekao je da Gruzija može da bude nezgodan rival i da nacionalni tim samo uz veliku energiju može do pobede u predstojećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Protiv Finske smo bili na dobrom energetskom nivou i mislim da je to model koji treba da prenesemo na parket hale 'Alekdandar Nikolić'. Za ovo kratko vreme koliko smo zajedno, uspeli smo da koliko-toliko prihvatimo neke osnovne principe igre i da ih prikažemo na terenu", rekao je Rebić, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Nakon trijumfa u Finskoj, košarkaši Srbije vratili su se u Beograd gde se pripremaju za nedeljni meč protiv Gruzije u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

foto: Printskrin

Sutrašnji rival Srbije je takmičenje počeo pobedom protiv Švajcarske na svom terenu, nakon produžetka.

"Gruzija, sa par iskusnih igrača, može da bude nezgodan rival i samo uz veliku energiju možemo da dodjemo u poziciju da napravimo dobar rezultat", rekao je Rebić.

I Ognjen Jaramaz je istakao da Gruzija u svom timu ima nekoliko iskusnih igrača, poput Mekfadena i Šermadinija, "koji su u stanju da naprave problem svakome ako udju u svoj ritam".

foto: Starsport©

"Naša želja je da im to onemogućimo i da pred našim navijačima u Beogradu prikažemo što bolju igru kako bismo na najbolji mogući način završili ovaj mini-ciklus od dve kvalifikacione utakmice", rekao je Jaramaz.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" igra se sutra od 17.00.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track