DRAGAN ŠAKOTA NAKON POBEDE NAD CEDEVITOM: S optimizmom gledam na preostala dva kola
Foto: Starsport©

aba liga

DRAGAN ŠAKOTA NAKON POBEDE NAD CEDEVITOM: S optimizmom gledam na preostala dva kola

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota zadovoljan je pobedom ali i razlikom ostvarenom u derbiju 20. kola ABA lige protiv Cedevita Olimpije. Sa druge strane trener gostiju Jurica Golemac svestan je da ga čekaju stresna dva kola.

"Čestitke igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo. Nadoknadili smo razliku iz Ljubljane, što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba. Jedini problem koji smo imali u prvom poluvremenu jeste ofanzivni skok protivnika, ali i to smo kasnije sredili. Ovo je ekipa koja igra brzu košarku, izdržali smo sva iskušenja i priveli kraju meč. S optimizmom gledam na preostala dva kola" - rekao je Šakota.

Crvena zvezda je sada u situaciji da čak može i da bira da li će biti treća ili četvrta, odnosno da izabere da li će u polufinalu da igra protiv večitog rivala ili da putuje u Podgoricu.

"Ne možemo da izbegnemo najbolje ekipe. Nema kalkukacija. Objektivno do danas je postojala opasnost da se ne plasiramo u plej-of. Imali smo slučaj Primorske koja je bila daleko ispred nas donedavno, a oni su sada i dalje u poziciji za plej-of, uprkos svim izmenama u timu. Nemamo šta da razmišljamo, idemo da igramo i borimo se."

Sa druge strane Jurica Golemac svestan je da ga čeka izuzetno težak finiš ligaškog dela i realne su šanse da Cedevita Olimpija propusti plej-of.

"Nismo u dobroj poziciji i borićemo se. Sport piše čudne stvari. Idemo svaku utakmicu da pobedimo, sigurno da s ovakvom igrom teško je da bilo šta očekujemo, a na nama je da radimo i popravimo igru. Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, od prvog minuta nismo dobro stajali na terenu. Dozvolili smo Zvezdi da se igra i da se rastrči. Igrali smo premekano u odbrani, bez nekog rešenja u napadu. Stizali smo u drugom poluvremenu rezultat, pokušali da se vratimo, ali teško je bilo igrati tako protiv Zvezde, pogotovo u gostima.

Crvena zvezda je usamljena na trećem mestu sa skorom 13-7, dok Cedevita Olimpija ima pobedu manje i lošiji međusoban skor od Zvezde. Isti skor imaju Mornar i Primorska.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track